Chiftele de cartofi cu telemea

Chiftele de cartofi cu telemea

Retete de post 23 martie 2022
12 p
Porții
20 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
80 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Garnitura
Grad dificultate: Ușor

Chiftele de cartofi cu telemea

Aceste chiftele cartofi cu telemea sint de-a dreptul geniale, crustă crocantă la exterior cu interior cremos și cu brânză delicioasă.

Chiftele de cartofi cu telemea

Le-am făcut de foarte multe ori, însă în ultima perioadă am cam uitat de ele, iar dacă azi mi-au rămas niște cartofi, am zis că e musai să le fac și să vă dau și dumneavoastră rețeta pentru că sunt extraordinare.

Practic aceste chiftele se fac din numai 3 ingrediente și sunt gata în câteva minute, asta în caz că ai cartofii gata fierți. Dar îi puteți fierbe cu o zi înainte și după aceea doar să amestecați compoziția și sunt gata.

Deja salivez numai cu gândul la ei și cred că imediat ce termin rețeta de scris mă duc să mai pun o oală de cartofi pe foc. Merg de minune alături de o bucată de carne, de legume, un sis sau chiar o salată. Sunt atât de versatili încât îi poți asocia cu aproape orice și să nu vă mai spun de gust, fenomenali de-a dreptul. Eu azi le-am servit la micul dejun alături de niște avocado, roșii și un ochi de ou.

Chiftele de cartofi cu telemea

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Chiftele de linte roșie

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem chiftele de cartofi cu telemea din numai 3 ingredinete?

Ingrediente: 
  • 1 kg de cartofi albi
  • 100 g faină albă tip 000
  • 250 g telemea uscată bine
  • Ulei pentru uns tigaia
  • Opțional verdețuri
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălăm bine cartofii, crescând ușor pe coaja lor cu in burete, apoi îi punem în coaja la fiert. Până intră furculița în ei. Mare atenție, nu trebuie să se zdrobească pentru că vor lua multă apă și vă veți chinui cu ei. După fierbere îi scurgem bine de apă și îi decojim cât de repede putem.

Fierbem cartofii

Dăm telemeaua pe răzătoarea cu ochiuri mari.

După ce s-au răcit complet, îi dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari și îi punem într-un castron alături de faină, telemea, sare și piper. Amestecăm bine, astfel încât compoziția să fie omogenă.

Dam cartofii pe răzătoare mare

Împărțim compoziția în 12-14 bucăți, iar cu mâna puțin umezită dăm forma chiftelelor aplatizate, cam la 1,4-1,6 cm grosime.

Impărțim compoziția

Încingem o tigaie de preferat teflonată și prăjim la  foc mic spre mediu pentru 5 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc frumos.

Încingem o tigaie

Simplu, rapid și gustos!

Chiftele de cartofi cu telemea
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Chiftele de linte roșie
Chiftele de linte roșie De când tot zic că fac chiftele de linte roșie si tot numai nu apuc, dar azi le-a venit vremea si lor. Sunt atât de bune...
Cartofi copți în crustă de mălai
Cartofi copți în crustă de mălai Azi facem o rețetă excelentă de cartofi copti în crustă de mălai, potriviți pentru zilele de post sau efectiv ca și garnitură însoțind alte...
Sărățele fragede de post cu borș
Sărățele fragede de post cu borș E vremea postului, prilej numai bun să facem niște sărățele fragede de post cu borș. Din numai câteva ingrediente simple pe care majoritatea le...