Chifle de casă fără frământare

Chifle de casă fără frământare

Rețete Fără Carne 23 noiembrie 2020
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Medium

Chifle de casă fără frământare

 

Să faci Chifle de casă fără frământare, este o joacă de copil, nu necesită nici prea multă îndemnare și nici ingrediente speciale, este gustoasă cu aromă și textura pâinii de casă. 

Pâinea de casă nu se compară cu niciuna din nici un magazin! De când am descoperit această rețetă pot spune că nu am mai cumpărat pâine deloc. Îmi aduce aminte de pâinea pe care o făcea vecina bunicii mele. Coajă consistentă și crocantă, miez deasemeni consistent, sățios și gustos ca al unei pâini cu maia.

Tot ceea ce ai nevoie pentru această pâine sunt ingredientele dar și de răbdare, de foarte multă răbdare, pentru că necesită un timp mai îndelungat pentru dospire. Astăzi am ales să fac chifle prin aceeași metodă prin care am făcut și pâinea de casă fără frământare și care a avut un succes foarte mare, motiv pentru care am dublat cantitățile.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra pâine!

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Din același aluat puteți încerca și pâinea de casă fără frământare, cu gust și aroma pâinii de altădată, detalii aici sau click pe fotografie.

Cum se faci chiflele de casă fără frământare?

Ingrediente:

  • 800 g făină albă
  • 600 ml apă rece
  • 16 g sare grunjoasă ( 1,5 linguriță)
  • 2 g drojdie uscată (1/4 linguriță)
  • Făină extra pentru prelucrat

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător punem făina cu sarea și drojdia.

Adăugăm apa și amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de secunde.

Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei minim 16 ore, dar fără probleme puteti ține aluatul până la 20 sau la frigider 24 de ore.

După trecerea timpului de dospire, presărați generos pe un front de lucru făină și răsturnați aluatul. Ajutați-vă de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului.

Cu mâinile înfăinate aduceți marginile aluatului spre centrul aluatului, astfel încât să obtineți un rulou, pe care îl veți împarți în 12 bucăți egale. Eu le-am împărțit la ochi.

Puneți bucățile obținute pe un plan presărat cu făină, apoi aduceți din nou marginile exterioare spre interior și strângeți ușor ca să se lipească.

Dați bine prin făină bilele obținute și puneți-le pe un prosop presărat cu făină, sau pe un plan de lucru înfăinat bine, presărați și deasupra puțină făină, apoi acoperiți-le cu un alt prosop și lăsați-le să dospească până își dublează volumul.

E momentul să încingem cuptorul la 240 de grade Celsius. Cu 10 de minute înainte de dospire băgați 2 tăvi groase de copt(fontă/emailată sau chiar ceramică în cuptor.

După dublarea volumului, cu ajutorul unei lame faceți o incizie adâncă de 1 cm. Va trebui să tăiați scurt și rapid astfel încât să nu distrugeți bulele formate prin dospire.

Cu ajutorul prosopului răsturnați cu grijă aluatul în palmă, ori dacă ați pus pe planul de lucru, cu ajutorul unei raclete sau al unui cuțit luați fiecare chifla și apoi pe tava fierbinte, aveți grijă să nu vă ardeți și introduceți la cuptor.

Coaceți 18-22 de minute de minute până obtineți culoarea castanei.

Scoateți chiflele afară pe un grătar și acoperiți-le cu un prosop de bucătărie până se răcesc complet, merg și fierbinți, recunosc... 😂😂😂

E foarte simplu, însă necesită puțină răbdare, dar rezultatul e uimitor!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...