Cheesecake fără coacere cu mango și papaya

Cheesecake fără coacere cu mango și papaya

Desert 06 aprilie 2022
14-16 p
Porții
50 m
Timp preparare
50 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Cheesecake fără coacere cu mango și papaya

Bun găsit din nou! Azi facem un Cheesecake fără coacere cu mango și papaya o combinație potrivită sezonului și nu numai.

Cheesecake fără coacere cu mango și papaya

Este atât de răcoritor și aromat încât îți vine să mănânci și tava. Și când stai și te gândești la ce ingrediente se folosesc, nici nu are cum să nu fie mega delicios și de ce nu și aspectuos. E drept că aveam poftă de ceva bun și răcoritor iar coșul cu fructe aveam un papaya și câteva Mango la care mă uitam de câteva zile și uite că azi le-am pus în valoare și le-am folosit într-un delicios cheesecake fără coacere.

Vă spun fără falsă modestie că a fost atât de apreciat de întreaga familie, dar și de prieteni. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Cheesecake fără coacere cu mango și papaya

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cheesecake fără coacere cu mango și papaya?

Ingrediente pentru biscuiți:

  • 400 g biscuiți digestivi
  • 175 g unt cu 80% grăsime
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 1 kg de brânză dulce cremoasă
  • 300 g smântână pentru frișcă din lapte cu 35% grăsime
  • 70 g zahăr pudră
  • 150 ml apă
  • 200-250 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 30 g gelatină
  • 400 g pulpă de papaya

Ingrediente pentru jeleul de mango:

  • 600 g pulpă de mango
  • 20 g amidon
  • 300 ml apă
  • 100-120 g de zahăr, in funcție de cât de dulce este papaya
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Tapetăm marginile unei tăvi cu fund detașabil de 26 cm cu folie de acetofan sau de prospețime. Folia de acetofan este acel “plastic” pe care îl vedeți de primprejurul torturilor sau al prăjiturilor.

Mod de preparare pentru frișcă:

Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul în care vom avea nevoie de ea.

necunoscut_1.jpg

Mod de preparare pentru biscuiți:

Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de Bucătărie până ajung la consistența pesmetului.

Adăugăm scorțișoara și untul topit, amestecăm bine ca să absoarbă bine untul și sa fie omogen. Nu măcinați prea mult căci stratul nu va mai deveni fraged și se va întări.

amestecam biscuiți cu untul

Turnăm compoziția într-o tavă cu diametrul de 26 de cm și presăm ușor, atât cât să se uniformizeze și să se lege. Dăm la rece.

Mod de preparare pentru jeleul de mango:

Tăiem pulpa de mango îl tăiem cuburi măricele.

Punem cuburile de mango cu cei 300 ml apă, zahărul și zeama de lămâie la foc mic până se formează o dulceață lejeră.

Punem Mango cu zaharul

Mixăm cu ajutorul unui blender până obținem un piure.

MixămAdăugăm treptat amidonul dizolvat în apă și amestecăm continuu până se îngroașă și obținem o consistență similară unei smântâni groase. Dăm la rece, timp în care amestecăm din când în când să nu facă pojghiță. Este posibil să mai fie nevoie de amidon, nu este nici o problemă să mai adăugăm în plus. Dacă doriți să îl faceți mai gros ca să nu curgă mai adăugați amidon astfel încât să obtineți consistența unei budinci.

Adăugăm treptat amidonul

Mod de preparare pentru brânză:

Tăiem pulpa de papaya cuburi.

Într-un castron vom pune brânza dulce, zahărul, esența de vanilie, praful de sare și le amestecăm până se topește zahărul și sarea.

Într-un castron vom pune brânza dulce

În cei 150 de mililitri cu apă vom pune gelatina la hidratat pentru 10 minute.

Punem gelatina la hidratat

Când zahărul din crema de brânză este topit punem gelatina la topit pe bain marie sau în cuptorul cu microunde până se topește complet și se înfierbântă ușor.

Turnăm gelatina peste crema de brânză și amestecăm rapid, astfel încât să nu facem cocoloașe de gelatină. Brânza trebuie să fie de la temperatura camerei.

Încorporăm gelatina

Încorporăm frișca în 2-3 tranșe amestecând după prima transă cu un tel apoi cu ajutorul unei spatule cu mișcări largi de jos în sus.

Încorporăm frisca

Asamblare:

Distribuim cele 400 g de papaya cuburi peste biscuiți. Turnăm compoziția de brânză peste papaya și distribuim uniform crema, nivelăm și dăm la rece până se întărește.

Distribuim cuburile de papaya

Turnăm jeleul de mango și decorăm după bunul plac, eu am pus câteva tije de papaya, un fructul pasiunii și niște frunzulițe de mentă.

Turnăm jeleul de mango

Spor la treabă și poftă bună!

Cheesecake fără coacere cu mango și papaya
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...