Cheesecake cu ricotta și topping de căpșuni, fără coacere

Cheesecake cu ricotta și topping de căpșuni, fără coacere

Desert 01 septembrie 2018
14-16 p
Porții
90 m
Timp preparare
90 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Desert
Grad dificultate: Medium

Cheesecake-ul este un desert format din minimum 2 straturi, cel mai important ca și consistență fiind cel de brânză, care poate conține diferite tipuri de brânză, ouă, vanilie. Cealaltă parte fiind baza care de obicei este făcută din biscuiți Graham cu unt sau dintr-un blat de ouă, etc. Astăzi va propun un Cheesecake cu ricotta și topping de căpșuni, fără coacere. Pe parcurs veți regăsi ingredientele și modul de preparare și nu trebuie sa fii vreun cofetar renumit ca să poți face acest cheesecake.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Cheesecake cu ricotta și topping de căpșuni, fără coacere
Ingrediente
Pentru blatul de biscuiți
  • 280 g biscuiți digestivi
  • 140 unt cu 80% grăsime
Pentru crema de ricotta
  • 750 g ricotta
  • 250 ml smântână 32%
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 10 g gelatină
  • 60 ml apă rece
Pentru toppingul de căpșuni
  • 800 dulceață căpșuni/ cireșe/ caise/ piersici
  • 10 g gelatină
  • 60 ml apă rece
Step by step method
1
Prima dată ne ocupăm de blatul de biscuiți. Topim untul, măcinăm biscuiți intr-un robot de bucătărie și ii amestecăm cu untul topit. Îi aranjam pe fundul unei tăvi cu margine detașabilă de 28 de cm. Îi nivelăm și tasăm cu dosul unei linguri cât mai uniform apoi dam tava la frigider pentru jumătate de oră.
2
Până stau biscuiți la frigider punem gelatina la înmuiat în 60 ml de apă rece pentru hidratare pentru 10-12 minute.Punem ricotta într-un castron cu smântâna, gelatina hidratată și zahărul vanilat, le omogenizăm după care le vom încorpora in frișca bătută cu zahărul pudră cu grija și mișcări de sus în jos. Turnăm peste blatul de biscuiți și dăm la frigider pentru 2-3 ore până se întărește.
3
Ultimul lucru de care ne vom ocupa este toppingul: Punem gelatina la hidratat in 60 de ml de apă rece pentru 10-12 minute după care o adăugăm in dulceață (dacă dulceața este mai moale putem hidrata gelatina în siropul de la dulceață). Punem dulceața la foc mic să se încălzească și ca fructele să preia și ele din gelatină, după care o lăsăm la temperat.
Turnăm dulceața peste brânză și lăsăm la rece până se întărește.
4
Tăiem ușor cu un cuțit cu dinți. Simplu, gustos și sănătos! Dar acum vă las să vă apucați de treabă, nu de alta, dar știți vorba aceea: “Vorba multă, sărăcia omului” dar nu înainte de a vă ura poftă bună.
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...