Chec de post glazurat cu zmeură, portocale și migdale

Chec de post glazurat cu zmeură, portocale și migdale

Desert 16 noiembrie 2019
10 p
Porții
10 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Chec de post glazurat, cu zmeură, portocale și migdale

 

Pfu, nici nu știu ce să scriu prima dată despre acest chec, că este aromat, că este pufos, că este răcoritor, că-i ușor de făcut, că este de post, nu știu, însă știu că are un gust demențial de bun! Din câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, pot ieși niște lucruri minunate! Dacă nu as fii știut ce am băgat în compoziția acestui minunat chec, aș fii putut să jur că este făcut cu ouă, unt și lapte.

De câteva zile mă tot joc cu ingredientele pentru a vă oferi cele mai bune rețete pentru zilele de post ce tocmai și-au intrat în drepturi.

Așa a fost și astăzi când m-am apucat de această minunăție de chec, care fără nici o problemă poate concura cu unul de dulce.

Dar nu vă mai rețin prea mult, vă las să consultați lista ingredientelor după care să urmăriți modul de preparare și veți obține un chec de post excelent!

Ingrediente pentru aluat

  • 200 g făină albă
  • 60 g făină de migdale
  • 60 g musli de fructe/ biscuiți Zdrobiți/ pesmet
  • 7 g praf de copt
  • Coaja razuită de la o portocală
  • 150 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 200 g iaurt vegetal de cocos sau simplu
  • 200 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 50 ml ulei vegetal
  • 1 linguriță extract de migdale
  • 60-70 g zmeură proaspătă sau congelată

Ingrediente pentru glazură:

  • 1 cană zahăr pudră
  • 3-4 linguri suc de portocale

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt.

Într-un castron amestecăm toate ingredientele uscate plus coaja de portocale.

Separat în alt castron punem ingredientele umede, zahărul, praful de sare, extractul de migdale și le amestecăm până se topește zahărul.

Punem ingredientele uscate peste compoziția de ingrediente umede și omogenizăm.

Turnăm jumătate din cantitatea de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt și punem zmeura pe centrul acesteia.

 

Turnăm și cealaltă jumătate de compoziție peste zmeură, nivelăm și dăm la cuptor pentru 50-55 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt pentru 10 minute după care scoatem afară pe un grătar și lăsăm checul să se răcească.

Amestecăm zahărul pudră cu sucul de portocale și turnăm glazura deasupra checului rece. Lăsăm 1 oră să se întărească glazura.

Tăiem și servim la temperatura camerei. Simplu, rapid și cu un gust fenomenal. Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tips & tricks
Dimensiune tava de chec: 10/25 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...