Chec cu nuci și banane - Rețetă de post

Chec cu nuci și banane - Rețetă de post

Desert 24 noiembrie 2019
8 p
Porții
20 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Chec cu nuci și banane - Rețetă de post

Chec fin cu arome intense de banane și nuci coapte, este atât desertul ideal pentru iubitorii de banane dar merge de minune  și la micul dejun! Da, este vegan, deci de post, nu conține nici pe departe unt, lapte sau ouă.

Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, veți obține un desert excelent, modul de preparare fiind foarte simplu, motiv numai bun să mai faci ceva dulce în zilele de post.

Intotdeauna bananele au fost îndrăgite de cei mici dar în egală măsură și de cei mari, nucile nu fac decât să completeze tabloul perfect al unui desert!

Textură fină și aerată, ușor umed, cu bucăți de banane, crustă crocantă de nuci coapte, parcă sună prea bine pentru un desert, nu-i așa? Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și vă garantez că va fi unul din checurile preferate ale familiei!

Ingrediente:

  • 200 g făină albă
  • 10 g amidon alimentar de porumb
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 250 g banane, mai verzi dacă se poate (doar banane fără coajă)
  • 100 g zahăr tos
  • 220 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 75 ml ulei vegetal
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 60 g nucă tocată grosier
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură oțet de mere

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt.

Într-un bol amestecăm ingredientele uscate. (Făina, amidonul, pragurile de copt, bicarbonatul și jumătate din cantitatea de nucă)

Punem  zahărul, coaja de lămâie, praful de sare, laptele, uleiul, extractul de vanilie și cu ajutorul unui tel sau a unui mixer de mână batem până se topește zahărul.

Punem ingredientele uscate și oțetul de mere peste cele umede și încorporăm bine astfel încât să nu mai avem urme de făină.

Decojim și tăiem bananele odată pe lung, astfel încât să obținem două jumătăți, apoi le tăiem felii groase de 7-8 milimetrii.

Încorporăm bananele în aluat, turnăm într-o tavă de chec, presărăm nuca rămasă și coacem 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii.

Lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt după care o scoatem afară și o lăsăm să se răcească pe un grătar. Tăiem felii și servim alături de o cană de lapte sau dimineata alături de o cafea Simplu, gustos, rapid și vegan (de post)

Tips & tricks
Dimensiune tavă de chec 10/25 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...