Chec cu banane, ciocolată și unt de arahide - Rețetă de post

Chec cu banane, ciocolată și unt de arahide - Rețetă de post

Desert 23 noiembrie 2019
8 felii
Porții
10 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Chec cu banane, ciocolată și unt de arahide - Rețetă de post 

  Chec fin cu arome intense de ciocolată și banane combinat cu untul de arahide, este atât desertul ideal pentru iubitorii de ciocolată dar merge de minune  și la micul dejun! Da, este vegan, deci de post, nu conține nici pe departe unt, lapte sau ouă. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, veți obține un desert excelent, modul de preparare fiind foarte simplu, motiv numai bun să mai faci ceva dulce în zilele de post. Intotdeauna bananele au făcut casă bună cu ciocolata, untul de arahide, nu vine decât să completeze tabloul perfect al unui desert! Textură fină și aerată, ușor umed, umplutută cu unt de arahide, crusta crocantă de ciocolată, parcă sună prea bine pentru un desert, nu-i așa? Rămâneți alături penttu lista ingredientelor și modul de preparare și vă garantez că va fi unul din checurile preferate ale familiei!

Dacă nu țineți post, vă invit să încercați și checul cu banane, ciocolată și migdale, reteta aici sau click pe fotografie.  Ingrediente:
  • 160 g făină albă
  • 10 g amidon alimentar de porumb
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 300 g banane bine coapte(doar banane fără coajă)
  • 100 g zahăr tos
  • 100 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 75 ml ulei vegetal
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură oțet de mere
  • 100 g unt de arahide
  • 50 g chipsuri de ciocolată fără lapte sau ciocolată tocată grosier

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt.

Punem bananele împreună cu zahărul, praful de sare și cu ajutorul unui tel sau chiar cu un mixer le batem până se topește zahărul și se zdrobesc bananele.

Adaugăm la compoziția de banane laptele de soia, uleiul, extractul de vanilie și oțetul de mere, omegenizăm.

 

Punem ingredientele uscate peste cele umede, pe care le-am amestecat în prealabil și încorporăm bine astfel încât să nu mai avem urme de făină.

Punem jumătate din compoziție în tava de chec, adăugăm untul de arahide pe mijlocul tăvii, turnăm și compoziția rămasă, presărăm chipsurile de ciocolată și coacem 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii.

Lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt după care o scoatem afară și o lăsăm să se răcească pe in grătar. Tăiem felii și putem cu unt de arahide și banane. Simplu, gustos, rapid și vegan (de post)

Tips & tricks
Dimensiune tavă pentru chec 10/25 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...