Chec aperitiv țărănesc cu telemea și cârnat de casă

Chec aperitiv țărănesc cu telemea și cârnat de casă

Mic dejun 27 mai 2020
6 p
Porții
10 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor

Chec aperitiv țărănesc cu telemea și cârnat de casă

Azi ne delectăm cu un Chec aperitiv țărănesc cu telemea și cârnat de casă, bun de luat la pachet sau la micul dejun.

Fie ca dorești să servești micul dejun, sau o gustare între mese, ori vrei să îmbogățești paleta de gustări de la vreun eveniment în familie, acest chec aperitiv este genial.

Poate fi făcut cu aproape orice ingrediente, după gustul fiecăruia și nu trebuie decât să îți dai liber imaginației! Astăzi l-am făcut cu măsline, brânză telemea, ardei, cârnat, ceapă verde și roșii, dar nu cred să existe vreun ingredient pe care să nu îl fi încercat în acest minunat chec.

Ca mod de preparare, pot spune că este atât de simplu, însă gustul, frăgezimea și chiar aspectul lui te face să îți mai dorești o felie si încă una!

L-am încercat și în formele de brioșe, la tavă, nici nu mai știu exact în câte moduri și câte ingrediente, gogoșari murați, dovlecel, ciuperci, șuncă, ceapă(ce bun e și cu ceapă), mazăre, etc.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul simplu de preparare.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Chec aperitiv țărănesc cu telemea și cârnat de casă

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 150 g făină albă
  • 5 g praf de copt (jumătate de plic)
  • 200 g brânză telemea
  • 150 g cârnat de casă
  • 1-2 fire de ceapă verde
  • 100 g ardei gras roșu
  • 200 g măsline fără sâmburi
  • 100 g roșii cherry
  • 60 g ulei de măsline
  • Câteva frunze de spanac baby
  • 1 linguriță de cimbru
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tăiem telemeaua cuburi, ardeiul gras îl tăiem cubulețe, ceapa rondele, cârnatul cuburi,

Făina o amestecăm cu sarea, praful de copt și piperul.

Într-un castron încăpător punem făina cu ouăle și uleiul și amestecăm energic până obținem o compoziție fină și omogenă.

72A2ADA0-63FE-4CD9-B337-BE1DFF10198C.jpeg

Adăugăm restul ingredientelor, înafară de roșii  si câteva măsline. Încorporăm ingredientele în aluat și turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Punem deasupra restul de măsline, roșiile cherry tăiate jumătăți și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.

Scoatem afară tava și o lăsăm la temperat, după care putem tăia și servi. Merge de minune la micul dejun alături de o cană cu iaurt sau ceai, ca gustare sau alături de alte piese pentru gustare la vreun eveniment.

Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....