Chec aperitiv în stil mediteranean cu măsline, brânză și roșii cherry

Chec aperitiv în stil mediteranean cu măsline, brânză și roșii cherry

Mic dejun 22 iunie 2019
6-8 p
Porții
10 m
Timp preparare
35 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor

Chec aperitiv în stil mediteranean cu măsline, brânză și roșii cherry

Azi ne delectăm cu un Chec aperitiv în stil mediteranean cu măsline, brânză și roșii cherry, bun atât pentru o gustare la servici sau la micul dejun.

Fie ca dorești să servești micul dejun, sau o gustare între mese, ori vrei să îmbogățești paleta de gustări de la vreun eveniment în familie, acest chec aperitiv este genial.

Poate fi făcut cu aproape orice ingrediente, după gustul fiecăruia și nu trebuie decât să îți dai liber imaginației! Astăzi l-am făcut cu măsline, brânză, ardei și roșii, dar nu cred să existe vreun ingredient pe care să nu îl fi încercat în acest minunat chec.

Ca mod de preparare, pot spune ca este atât de simplu, însă gustul, frăgezimea și chiar aspectul lui te face să îți mai dorești o felie si încă una!

L-am încercat și în formele de brioșe, la tavă, nici nu mai știu exact în câte moduri și câte ingrediente, gogoșari murați, dovlecel, ciuperci, șuncă, ceapă(ce bun e și cu ceapă), mazăre, etc.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Chec aperitiv în stil mediteranean cu măsline, brânză și roșii cherry

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 150 g făină albă
  • 5 g praf de copt (jumătate de plic)
  • 200 g brânză feta
  • 150 g ardei gras roșu
  • 200 g măsline fără sâmburi
  • 200 g roșii cherry
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță de cimbru
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Taiem 150 g de  măsline în 4 pe lung, brânza feta o tăiem cuburi, ardeiul gras îl tăiem cubulețe. Făina o amestecăm cu sarea, praful de copt și piperul.

Într-un castron încăpător punem făina cu ouale și untul și amestecăm energic până obținem o compoziție fină și omogenă.

Adăugăm măslinele tăiate, brânza feta, ardeiul gras și cimbrul. Încorporăm ingredientele în aluat și turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Punem deasupra restul de măsline, roșiile cherry și dăm la cuptor pentru 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.

Scoatem afară tava și o lăsăm la temperat, după care putem tăia și servi. Merge de minune la micul dejun alături de o cană cu iaurt sau ceai, ca gustare sau alături de alte piese pentru gustare la vreun eveniment.

Spor la treabă și poftă bună!

Tips & tricks
Dimensiune tavă: 25/6 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....
Covridog cu cabanos și cașcaval
Covridog cu cabanos și cașcaval Salivez cu gândul la cel mai bun covridog cu cabanos și cașcaval de mai bine de o lună secând m-am întors din Statele Unite. Acum...