Chec aperitiv din albușuri

Chec aperitiv din albușuri

Gustări 22 septembrie 2022
12-14 felii
Porții
25 m
Timp preparare
25 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor

Chec aperitiv din albușuri


Azi ne delectăm cu un Chec aperitiv cu măsline, brânză și bacon, bun atât pentru o gustare la servici sau la micul dejun.

Fie ca dorești să servești micul dejun, sau o gustare între mese, ori vrei să îmbogățești paleta de gustări de la vreun eveniment în familie, acest chec aperitiv este genial.

Poate fi făcut cu aproape orice ingrediente, după gustul fiecăruia și nu trebuie decât să îți dai liber imaginației! Astăzi l-am făcut cu măsline, brânză, ardei și bacon, dar nu cred să existe vreun ingredient pe care să nu îl fi încercat în acest minunat chec.

Ca mod de preparare, pot spune ca este atât de simplu, însă gustul, frăgezimea și chiar aspectul lui te face să îți mai dorești o felie si încă una!

L-am încercat și în formele de brioșe, la tavă, nici nu mai știu exact în câte moduri și câte ingrediente, gogoșari murați, dovlecel, ciuperci, șuncă, ceapă(ce bun e și cu ceapă), mazăre, etc.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Chec aperitiv din albușuri
Ingrediente
Ingrediente
  • 6 albușuri
  • Un praf de sare
  • 100 g faină
  • 250 g bacon feliat/șunca presată/alte mezeluri tăiate fin
  • 200 g cheddar/cașcaval/brânză grasă
  • 200 g ardei gras roșu
  • 200 g măsline negre fără sâmburi
  • 200 g smântână
  • Câteva fire de pătrunjel
  • Piper după gust
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungem cu unt o formă de chec cu dimensiunea de 11/30 cm
Oprim 4 felii de cheedar sau dacă avem bucată cam 50 de grame pe care îl răzuim pentru pus deasupra.
Tăiem baconul și cașcavalul felii. Curățăm ardeiul și îl tăiem cubulețe. Spălăm frunzele de pătrunjel.
2
Batem albușurile cu sarea până obținem o spumă tare.
Adăugăm făina cernută, o încorporăm ușor.
3
Încorporăm și restul ingredientelor, amestecând lejer cu ajutorul spatulei.
4
Turnăm în tavă distribuim feliile de cheddar săi cheddarul ras dacă am optat pentru o bucată, eu am avut feliat și dăm la cuptorul preîncălzit pentru 25-27 de minute.
5
Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze după care cu ajutorul unui cuțit cu dinți putem tăia ușor și servi.
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cremă de brânză cu miere și nuci coapte
Cremă de brânză cu miere și nuci coapte Această cremă de brânză cu miere și nuci coapte este maximum care poate fi într-o combinație de brânză. De unde am por...
Pastă de jumere cu castraveți murați
Pastă de jumere cu castraveți murați Cu siguranță cea mai bună pastă de jumere cu castraveți murați din câte am mâncat vreodată. Și nu, nu glumesc este fină cremoasă și...
Chifle pufoase fără frământare cu bacon și cașcaval
Chifle pufoase fără frământare cu bacon și cașcaval Azi facem chifle pufoase fără frământare cu bacon și cașcaval. Un deliciu din care nu te mai poți opri din mâncat până...