Cel mai rapid si bun Brownies cu cremă de ciocolată albă și frăguțe

Cel mai rapid si bun Brownies cu cremă de ciocolată albă și frăguțe

Desert 06 iunie 2018
12-14 p
Porții
15 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Canadiana
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor
Un parfum și un gust unic, fragii sau frăguțele cum se spune in termen populari sunt cred ca de departe unele din cele mai apreciate fructe. Ajuns in Apuseni la un eveniment din familie, am zis ca e păcat sa nu iau la pas câteva poteci, sa îmi incarc bateriile cu frumoasele peisaje ale locului. Dis de dimineața, mi-am băut cafeaua și am pornit pe drumul din Albac care duce către Huedin, doar eu și sunetul de poveste al unei văi care cobora din munte. Urcând tot mai sus pe munte peisajul era din ce in ce mai frumos, de la florile câmpului, sunetul păsărilor și câte un clinchet de clopoțel din ogrăzile localnicilor de la animale. La un moment dat au apărut primele tufe de fragi și tor urcând erau din ce in ce mai multe, așa ca am bătut la o poarta sa cer o punga sa culeg câteva.... am primit o găletuță pe care am umplut-o și am coborât înapoi in Albac pe partea cealaltă a muntelui. Încântat de roadele culese, m-am grăbit spre cazare sa le împart cu prietenii, însă spre mirarea mea nu era niciunul in zona, așa ca am rămas cu găletuță intacta. Seara nunta, a doua zi pe drum, pur și simplu am ajuns acasă cu fragii și m-am apucat de aceast minunat Brownies cu fragute și crema de ciocolata, reteta pe care v-o împărtășesc și dumneavoastră!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Cel mai rapid si bun Brownies cu cremă de ciocolată albă și frăguțe
Ingrediente
Pentru Brownies
  • 4 oua
  • 2 cani de zahăr
  • 1 cana de unt
  • 1 cana și jumătate de faina alba
  • 3 sferturi cana cacao
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingurița extract de vanilie
  • 1 praf de sare
Pentru crema de ciocolata
  • 50 g smântâna pentru frisca
  • 200 g ciocolata
  • 200-250 g fragute
Step by step method
1
Intr-un castron punem ouăle, zaharul, sarea și extractul de vanilie sile batem pana se topește zaharul și obținem o spuma.
2
Topim untul și adăugăm cacaoa
3
Adăugăm cacaoa cu untul la compoziție de oua, omogenizam și adăugăm faina amestecată cu praful de copt
4
Omogenizam bine, punem intr-o tava tapetata cu hârtie de copt și dam la cuptor la 180 de grade pentru 25-28 de minute.
5
Punem smanatana la fiert iar când da primele clocote adăugăm ciocolata, omogenizam, o lăsam sa se tempereze și o punem la frigider sa se răcească.
6
După ce s-a răcit blatul ungem marginile cu crema de ciocolata, apoi mijlocul și punem fragutele deasupra. O lăsam la frigider pentru minim 2 ore iar apoi o putem servi
Se pot face cu capsuni, cirese, visine, caise, cu oricare fructe ciocolata merge de minute!
Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...