Cel mai bun Brownie cu unt de arahide și ciocolata, crocant in exterior și umed in interior

Cel mai bun Brownie cu unt de arahide și ciocolata, crocant in exterior și umed in interior

Desert 09 iulie 2018
16
Porții
20 m
Timp preparare
45 m
Timp gătire
65 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Brownie cu unt de arahide

Un adevărat răsfăț american, brownie cu unt de arahide. Crocant la exterior și umed la interior va fi deliciul fiecăruia dintre noi. Mi-a fost dat sa gust ‘nșpe feluri de brownie, dar aceste este de-a dreptul cel mai bun! Combinația de ciocolata cu unt de arahide parca sunt făcute una pentru cealaltă. Pentru mine cu riscul de a ma repeta la infinit, este brownie-ul perfect! Crocant la exterior și umed la interior, ciocolata care efectiv curge. Doamne, nu-mi da păcate mai multe decâte am 😂😂

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingredinete pentru brownie
  • 150 de ciocolata
  • 120 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 1 lingurița extract de vanilie
  • 120 g faina albă
  • 1/4 lingurița praf de copt
  • 1/4 lingurița bicarbonat
  • Un praf de sare
Ingrediente pentru compoziția de unt de arahide
  • 200 g unt de arahide
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 100 g ciocolata mărunțită in bucatele medii
Ingrediente pentru topping
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml smântâna pentru frișcă
  • 25 g unt

Cum facem cel mai bun brownie cu unt de arahide?

Mod de preparare Intr-o crăticioară topim ciocolata cu untul. Încorporăm zaharul și cu ajutorul unui tel amestecam bine. Adăugăm extractul de vanilie și ouăle pe rând, amestecam pana se topește zaharul și se spumeaza.
Intr-un castron vom pune faina, praful de copt și bicarbonatul și le amestecam.
Punem untul de arahide ciocolata mărunțită, zaharul și oul. Le amestecam bine și le porționăm in 20-24 de biluțe, pe care le vom aplatiza.
Punem compoziția de faina in cea de ciocolata și o incorporam cu ajutorul unei spatule.
Turnam intr-o tava tapetata cu hârtie de copt și dam la cuptor 10 minute la 180 de grade.
  • Scoatem tava din cuptor și așezăm bilutele de unt de arahide aplatizate uniform in tava și le apăsam spre fundul tavii. Continuam coacerea încă 35 de minute. Eu am folosit o tava de 25/35 cm.
  • Scoatem tava din cuptor și o lăsam sa se tempereze, timp in care vom face glazura: punem toate ingredinetele la topit, omogenizam și glazuram brownie-ul.
    Lăsam sa se răcească, porționăm și sunt numai bune de servit, asta in cazul in care nu ați atentat deja la prăjiturică 🙈🙈🙈 Simplu, nu-i așa?! Hai spor la treaba și pofta buna!
 
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Pasi
1
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...