Cei mai buni biscuiți de post cu cacao - Vegan chocolate crinkles

Cei mai buni biscuiți de post cu cacao - Vegan chocolate crinkles

Desert 14 noiembrie 2020
12 p
Porții
15 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Cei mai buni biscuiți de post cu cacao - Vegan Chocolate Crinkles

Cei mai buni biscuiți cu cacao, făcuți in casa, ciocolatoși și moi de ți se topesc in gura. Eu ii fac mai mereu și mai ales atunci când am chef sa mănânc ceva dulce. Reteta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 20 de bucăți mai mici sau 12 mâțișori bine, îndeajuns pentru două persoane, mă rog...aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))

Rețeta este destul de simplă și ușor de făcut, mai ales că sunt de post, iar ca substitut al ouălor, laptelui și al untului am folosit ingrediente 100% de origine vegetală și dacă i-as pune între cei cu unt, nici nu ți-ai da seama. Ciocolatoși la interior și crocanți la exterior, au devenit desertul numărul unu, în topul preferințelor de desert de post.

Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredinetelor, dar și pentrh modul de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac cei mai buni biscuiți de post cu cacao, făcuți in casă (chocolate crinkles)

Ingrediente:

  • 200 g zahăr tos
  • 70 ml ulei cocos topit
  • 1 praf de sare
  • 90-100 ml lapte de soia/migdale/cocos
  • 1 lingură semințe de in măcinate (10 g)
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 160 g făină albă
  • 60 g cacao de foarte bună calitate
  • 10 g praf de copt
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius. Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un bol cernem făina, cacaua și praful de copt. Le dăm deoparte.

Într-un bol punem zahărul tos, extractul de vanilie, praful de sare și amestecăm până se “spumează”

Adăugăm laptele de soia și mixăm până se topește zahărul.

Adăugăm în compoziția umedă și ingredientele uscate, inclusiv semințele de in măcinate și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon, până aceasta va deveni ineficientă. Apoi cu mâna strângem bine aluatul într-o bilă, îl punem într-o folie de prospețime și lăsăm la frigider pentru 20 de minute. Dacă laptele și uleiul de cocos sunt călduțe, spatula de Silicon va fi de ajuns. 

Punem într-o folie și lăsăm la rece pentru jumătate de oră.

Împărțim compoziția în 12 părți egale, le dăm forma unor bile, le aplatizăm ușor.

Le trecem prin zahărul pudră

și le punem pe tava de copt la distanțe suficient de mari încât să le distribuim egal.

Coacem 9 minute, după care le scoatem afară, îi lăsăm să se tempereze după care îi transferăm pe un grătar să se răcească complet. Sunt gata de servit, poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...