Cea mai bună salată de fructe - Rețetă ușoară și rapidă

Cea mai bună salată de fructe - Rețetă ușoară și rapidă

Desert 05 ianuarie 2020
8-10 p
Porții
20 m
Timp preparare
20 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Cea mai bună salată de fructe - Rețetă ușoară și rapidă

 

Ți-ai cumpărat prea multe fructe și deși ai cam mâncat din ele, tot sunt o grămadă în coș, nici o problemă, poți face cea mai bună salată de fructe în doi timp și trei mișcări, mie mi-a luat mai puțin de 20 de minute, iar așa parcă-mi vine să nu o las în castron. Iar dacă aveți oaspeți, e cel mai rapid desert cu care poți să-ți dai musafirii pe spate!

Din câteva fructe, zeamă de lămâie, miere și rom vei obține un desert excelent plin de vitamine și minerale.

Tot ceea ce trebuie să faci e să respecți modul de preparare și vei obține o salată revigorantă și gustoasă care poate înlocui fără probleme una din gustări sau un desert!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare. Eu am folosit fructele ce mi-au rămas de la revelion și am avut printre ele și câteva exotice, însă poți folosi orice fel de fruct.

Cum se face cea mai bună salată de fructe - Rețetă ușoară și rapidă

Ingrediente:

  • 1 papaya
  • 1 Mango
  • 300 g struguri
  • 5-6 litchi
  • 2 fructul pasiunii
  • 1 măr mediu
  • 2 kiwi
  • 2 portocale medii
  • 1 pitaya (fructul dragonului)
  • 1 zeama de la o lămâie medie
  • 100-150 g miere de albine sau sirop de arțar
  • 3-4 linguri de rom de calitate, eu am folosit Havana Club
  • 1 l de ală rece

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător vom pune zeama de lămâie, apa, mierea, romul, interiorul de la fructul pasiunii și amestecăm până se topește mierea. Se dă la rece.

Curățăm fructele de coajă astfel:

  • Portocalele le curățăm de coajă și scoatem segmenții afară
  • Merele le cutatămnde coajă și înlăturăm casa semințelor
  • Papaya o curățăm de coajă și înlăturăm casa semințelor
  • Kiwi îl curățăm de coajă și îl spălăm pentru a îndepărta puful de pe el
  • Lichi se curată de coajă și se înlătură sâmburele
  • Mango se curăță de coajă și se scot segemenții longitudinal, apoi se curată de a mai rămas pe sâmbure în părțile laterale
  • Pitaya se taie fundul apoi se decojește ușor cu mâna
  • Strugurii se spală, se taie în jumătăți și se scot semințele 
 

Tăiem fructele cubulețe de 1/1 cm și le punem în sucul făcut mai devreme. Amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule de silicon, ca să nu distrugem forma lor, după care dăm la rece pentru o oră.

Punem în boluri cu tot cu sirop și servim. Opțional putem adauga frișcă sau wafe pentru o textură crocantă. Simplu, rapid și extrem de delicios. Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...