Cartofii Ducesei – Pomme Duchesse

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse
  • -40 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Cartofii Ducesei – Pomme Duchesse

De mult nu am mai făcut Cartofii Ducesei – Pomme Duchesse, de origine franceză, care nu sunt decât un piure de cartofi copt cu unt și ouă.

Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse

Dar sunt atât de buni, de aspectuoși cu interior moale si cremos, iar exteriorul ușor crocant cu note rumene.

Sunt foarte ușor de pregătit și merg de minune alături de felurite tipuri de carne cu sos sau fără sau chiar ca atare cu o salată.

Uneori fierbinți direct când îi scot din cuptor presar cașcaval răzuit peste ei și cu niște murături sunt felul de mâncare perfect pentru cină sau chiar un prânz mai lejer.

Așadar vă invit să rămâneti alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare descris pas cu pas.

Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

CUM SE FAC CARTOFII DUCESEI – POMME DUCHESSE

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi albi curățati gata
  • 100 g unt cu minim 80% grăsime
  • 2 ouă întregi mai mici sau unul mai mare
  • 2 gălbenușuri
  • Opțional un vârf de cuțit se Nucșoară razuită
  • Sare după gust

Mod de preparare:

Tăiem cartofii în două, îi spălăm și îi punem la fiert cu o lingură de sare. Nu îi tăiați mai mărunți, pentru că se vor umple de apă și nu vor mai avea ținută la copt.

Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse

După ce au fiert cartofii, îi scurgem bine de tot excesul de apă, ei musai trebuie să fie fără apă pentru a nu se lăsa la copt.

Trecem cartofii printr-o sită fină.

Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse

Adăugăm untul și omogenizăm bine cartofii cu ajutorul unui tel sau al unei linguri de silicon.

Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse

Încorporăm pe rând ouăle amestecând după fiecare ou până se omogenizează. Apoi adăugăm și gălbenușurile și Nucșoara, dacă vă place. 

Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse

Mod de coacere:

Preîncălzim cuptorul la 180’de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț, turnăm aveline de mărimea dorită.

Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse

Introducem tăvile la cuptor și coacem 15-18 minute sau atât cât este nevoie să se rumenească frumos.

Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse

Simplu, rapid și foarte gustos, că de aspect, nu mai vorbim, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și să vă fie de folos!

Cartofii Ducesei - Pomme Duchesse

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password