Cartofi rondele, copți cu rozmarin și usturoi

Cartofi rondele, copți cu rozmarin și usturoi

Rețete Fără Carne 27 iunie 2018
2 p
Porții
5 m
Timp preparare
35 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Grad dificultate: Ușor
Cartoful este o planta din familia solanaceelor, cu flori albe, roz sau mov, cu tulpini subterane terminate cu tuberculi. Cartofii sunt originari din America de Sud, din regiunea Munților Anzi. În perioada precolumbiană, în zonele aflate azi în Chile, Peru, Ecuador și Columbia, se cultivau circa 200 de specii de cartofi. Cartofii sunt extrem de versatili si se pot transforma cu usurinta intr-un fel delicios de mancare. Se gasesc tot timpul anului si sunt la indemana oricui. Sunt peste 4000 de specii de cartofi fiind grupați după culoare, alb, galben, roșu, roșcați și purpurii. Câteva lucruri despre beneficiile cartofului: sursa importantă de vitamine, neutralizează acidul gastric, sunt folosiți in diete,
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Cartofi rondele, copți cu rozmarin și usturoi
Ingrediente
  • 600 g de cartofi
  • 50 ml ulei de măsline
  • Usturoi 6-7 căței
  • Rozmarin 2-3 tulpini medii
  • Sare, piper și fulgi de chili după gust
Step by step method
1
Spălam cartofii, ii taiem rondele de jumătate de centimetru și ii scurgem de excesul de apa.
Ii condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli. Adăugăm uleiul, rozmarinul și usturoiul și ii amestecam astfel încât sa fie condimentate uniform.
2
Ii punem intr-o tava tapetată cu hârtie de copt și ii dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Înainte cu 10 minute de a-i scoate din cuptor ii mai întoarcem astfel încât sa fie crocanți pe toate părțile.
3
Asta a fost tot, simplu nu-i așa?!
Spor la treaba și pofta buna.
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...