Cartofi rondele, copți cu rozmarin și usturoi

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 5 mTimp de preparare
  • 35 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Cartoful este o planta din familia solanaceelor, cu flori albe, roz sau mov, cu tulpini subterane terminate cu tuberculi.
Cartofii sunt originari din America de Sud, din regiunea Munților Anzi. În perioada precolumbiană, în zonele aflate azi în Chile, Peru, Ecuador și Columbia, se cultivau circa 200 de specii de cartofi.
Cartofii sunt extrem de versatili si se pot transforma cu usurinta intr-un fel delicios de mancare. Se gasesc tot timpul anului si sunt la indemana oricui. Sunt peste 4000 de specii de cartofi fiind grupați după culoare, alb, galben, roșu, roșcați și purpurii.
Câteva lucruri despre beneficiile cartofului: sursa importantă de vitamine, neutralizează acidul gastric, sunt folosiți in diete,

Ingredients

Step by step method

  • Spălam cartofii, ii taiem rondele de jumătate de centimetru și ii scurgem de excesul de apa. Ii condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli. Adăugăm uleiul, rozmarinul și usturoiul și ii amestecam astfel încât sa fie condimentate uniform.

  • Ii punem intr-o tava tapetată cu hârtie de copt și ii dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Înainte cu 10 minute de a-i scoate din cuptor ii mai întoarcem astfel încât sa fie crocanți pe toate părțile.

  • Asta a fost tot, simplu nu-i așa?! Spor la treaba și pofta buna.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password