Cartofi prăjiți la cuptor cu telemea și roșii

( 5 out of 5 )
Loading...
Cartofi prăjiți la cuptor cu telemea și roșii
  • -4 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Cartofi prăjiți la cuptor cu telemea și roșii

Să faci cartofi prăjiți cu telemea și roșii la cuptor, este minunat, sincer nu am încercat până azi să îi fac așa, dar sunt extraordinari.

Cartofi prăjiți la cuptor cu telemea și roșii

Combinația de roșii cu pătrunjel și usturoi alături de o telemea și niște cartofi prăjiți este de-a dreptul delicioasă și totul merge foarte de repede.

Noi românii cum suntem mari amatori de cartofi prăjiți, iar eu cum deja am luat vreo 10 kilograme în greutate, cel puțin de acum o perioadă caut să mănânc la fel, dar totuși altfel. Adică să-mi păstrez în meniu mâncărurile preferate dar să le pregătesc mai sănătos, cu mai putine grăsimi și zaharuri.

Azi fiind duminică, am zis că lenevesc, pentru că ieri mi-am pregătit o supă cremă de praz cu cartofi și ceva pui la cuptor, însă socotelile de ieri nu prea s-au potrivit cu cele de azi și m-am trezit cu niște prieteni în vizită. Așadar am rămas fără mâncare și cum cina se apropria cu pași repezi, nu prea am mai avut chef să gătesc.

Așa că m-am uitat prin frigider și cămară și cu ce am găsit pe acolo, am încropit o cină bună de te lingi pe degete. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare.

 

Cartofi prăjiți la cuptor cu telemea și roșii

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

D55251C1-2140-4C18-9132-1C73965A0F67.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Cartofi prăjiți la cuptor cu telemea și roșii

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi pentru prăjit
  • 70 ml ulei vegetal
  • 300 g roșii proaspete
  • 2-3 sau chiar 4 căței de usturoi
  • 200 g telemea mai uscată
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 20 ml ulei măsline
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem bastonașe ceva mai grosuțe decât pentru cartofii prăjiți. Îi spălăm din nou.

Îi scurgem bine de apă, îi ștergem bine cu un șervet de bucătărie, pentru a elimina orice strop de apă.

Îi punem într-un castron alături de sare, piper și ulei și îi amestecăm.

Condimentam cu sare, piper și ulei

Aranjăm cartofii pe tavă, astfel încât să nu fie unii peste ceilalți. Dăm la cuptor aproximativ 50-55 de minute sau până se rumenesc frumos.

Aranjam cartofii in tava

Între timp ne ocupăm de roșii, pătrunjel și usturoi. Roșiile le tăiem cubulețe mici ca pentru bruschete, pătrunjelul și usturoiul le tocăm mărunt.

Scoatem cartofii pe in șervet de Bucătărie să se scurgă excesul de ulei, deși nu ar trebui să mai rămână foarte mult.

Coacem cartofii

Amestecăm roșiile cu pătrunjelul, usturoiul, uleiul și condimentăm cu sare și piper.

Amestecăm roșii cu pătrunjelul și usturoiul

Punem cartofii pe un platou, presarăm telemeaua răzuită pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi compoziția de roșii. Servim imediat, ca altfel se vor răci și nu vor mai avea un gust la fel de bun.

Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password