Cartofi pârgăliți cu ceapă la tigaie - Rețetă ardelenească simplă, rapidă și gustoasă

Cartofi pârgăliți cu ceapă la tigaie - Rețetă ardelenească simplă, rapidă și gustoasă

Prânz 06 octombrie 2020
2 p
Porții
5 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Prânz
Grad dificultate: Ușor

Cartofi pârgăliți cu ceapă la tigaie - Rețetă ardelenească simplă, rapidă și gustoasă

Azi facem niște Cartofi pârgăliți cu ceapă la tigaie - Rețetă ardelenească simplă, rapidă și gustoasă.

Doamne câte amintiri am cu acest fel de mâncare, era unul din cele mai pregătite în casa bunicilor mei din Ardeal. Cartoful sau hilibele cum le spuneau ei, era baza mâncărurilor și nu cred că era o zi în care să nu se mănânce cartofi. Se făceau în fel și chip, însă cartofii pârgăliți cu ceapă erau cei mai la îndemână. Îi puneau în tigaie cu capac pe plită și mai amestecau din când în când în ei, iar când erau ușor rumeni puneau ceapa și în câteva minute erau gata. Ce să vă spun de miros, de gust de faptul că efectiv ne băteam pe ei, mai ales pe cei care erau prinși de fundul tigăii, arsura aceea... da era gustoasă și efectiv scrijeleam până nu mai rămânea nimic.

Miercurea, vinerea dar și în zilele de post erau nelipsiți, ba chiar o rugam pe bunica să ni-i pregătească, ne plăceau atât de mult încât abia așteptam să fie gata, uneori mai furam câte-un cartof care era deja rumen din tigaie.

Astăzi mi-am zis că e musai să îi fac și bine am făcut, pentru că odată cu mirosul din bucătărie mi-am adus aminte de multe întâmplări ale copilăriei mele petrecute în Ardeal.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de pregătire al acestora.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Cartofi pârgăliți cu ceapă la tigaie - Rețetă ardelenească simplă, rapidă și gustoasă

Ingrediente:

  • 5-6 cartofi medii
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 linguri de ulei vegetal
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem cuburi ca pentru cartofii natur, îi spălăm din nou și îi scurgem bine, eventual îi ștergem cu un prosop de bucătărie, pentru a nu rămâne nici un strop de apă.

Încingem o tigaie, adăugăm uleiul, cartofii și sare.

Punem capacul și reducem focul la minim.

Din când în când amestecăm în ei, până se rumenesc ușor.

 Când deja sunt rumeni și gătiți adăugăm ceapa tocată mărunt. Continuăm să gătim până și ceapa este ușor rumenită.

Potrivim de sare, adăugăm și piperul iar când ceapa este pârgălită și ea, mâncarea noastră este gata de servit. Așadar de aici vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste Sper ca acest ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd de ce nu ar...
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie
Rulouri din cotlet cu ardei și cașcaval la tigaie Cu siguranță ca mulți dintre noi suntem mari amatori de carne de porc, așadar azi facem Rulouri din cotlet cu ardei...
Lasagna Bolognese cu carne de curcan
Lasagna Bolognese cu carne de curcan Astăzi vorbim și gătim Lasagna Bolognese cu carne de curcan dar cu aceleași arome autentice italienești pentru paste și lasagna. Sosul de carne este...