Cartofi Hasselback cu lămâie și verdețuri - Rețetă de post

Cartofi Hasselback cu lămâie și verdețuri - Rețetă de post

Rețete Fără Carne 20 martie 2020
4-5 p
Porții
20 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
80 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Garnitura
Grad dificultate: Ușor

Cartofi Hasselback cu lămâie și verdețuri

Cui nu-i plac cartofii?! I-aș putea mânca toată ziua de la mic dejun la cină gătiți sub orice formă. Acești cartofi simpli de altfel cu puțin usturoi și pătrunjel sunt de-a dreptul fantastici, fiecare felie fiind crocantă deasupra, cu o crustă crocantă la bază, pot spune că sunt mai buni ca și cartofii prăjiți iar dacă ar fi să aleg nu aș sta prea mult pe gânduri.

Ideali pentru zilele de post, dar și pentru vegetarieni, acești cartofi pot fi serviți ca atare sau în acompanierea preparatelor din carne. Aromați și gustoși din cale-afară se fac destul de repede, ingredinetele fiind simple și la îndemâna oricui.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 2 kg de cartofi medii
  • 100 ml ulei vegetal
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Coaja razuită de la o lămâie
  • 1-2 căței de usturoi, în funcție de cât de mult vă place
  • 1/2 linguriță boia
  • Sare și piper după gust
  • Fulgi de chilli - Opțional

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Curățăm cartofii de coajă și îi spălăm.

Tăiem cartofii felii cu ajutorul unui cuțit ascuțit și cu lama foarte subțire, astfel încât să mai lăsăm o jumătate de centimetru la baza lui.

Dacă nu avem suficientă dexteritate, putem pune cartofii între 2 bețișoare și tăiem fără probleme, până se oprește cuțitul.

Punem cartofii cu partea tăiată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi ungem cu ulei punem, sare și îi dăm la cuptor pentru 55-60 de minute sau până sunt copti. Din când în când cu ajutorul unei pensule îi mai ungem cu uleiul din tavă.

Într-un bol punem coaja de la lămâie, boiaua, usturoiul tocat fin pătrunjelul tocat mărunt, piperul și fulgii de chilii, dacă am ales să ii facem picanți. Amestecăm.

După ce cartofii sunt copti presărăm compoziția de verdeață și îi ungem din nou cu uleiul din tavă după care îi mai lăsăm preț de 5 minute.

Scoatem tava din cuptor și îi lăsăm să se tempereze după care îi putem servi.

Merg de minune simpli pentru cei care țin post, pentru vegani sau ca și garnitură la diferite preparate din carne. Eu am ales să îi servesc alături de cârnații cu vin și ciuperci.

Spor la treabă și poftă bună! 

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...