Cartofi fripți cu ouă și cașcaval – Mic dejun regal

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 35 mGata in
Print Recipe

Cartofi fripți cu ouă și cașcaval – Mic dejun regal

Acest mic dejun îmi aduce aminte de buna Măriuca, era prima masă a zilei, în special în perioada rece a anului și cum nouă ne plăceau tare mult cartofii prăjiți, acest fel de mâncare venea perfect în diminețile friguroase de toamnă-iarnă. Bunica le spunea “hilibe cu oauă fripte” și pentru ea era un fel de mâncare ușor de preparat pentru cei minim 5 nepoți pe care îi avea mereu în bătătură, plus restul părinților, în total vreo 12 să fie.

Le pregătea la cuptor, în tavă și uneori se mai prindeau de fundul tăvii, însă culmea, chiar partea aceea ne plăcea cel mai mult și gălbenușurile moi în care scăldam pâinea prăjită pe plită.

Am ales să-l denumesc Mic dejun regal, din mai multe motive, era una din mâncărurile mele preferate de mic dejun și niciodată nu rămânea nimic, era consistent și hrănitor, iar brânza de deasupra se întindea asemeni unui cașcaval de cea mai bună calitate și se face din numai 3 ingrediente. Ca să fiu sincer îmi place și acum la fel de mult ca și atunci, doar că am înlocuit brânza de burduf cu cașcaval.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare și cu siguranță vă veți îndrăgosti de această rețetă.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac Cartofi fripți cu ouă și cașcaval – Mic dejun regal?

Ingrediente:

  • 600 g cartofi
  • 50 g unt cu 82% grăsime
  • 4 ouă
  • 100 g brânză de burduf de calitate superioară, preferabil facută în casă cașcaval/mozzarella/cheddar sau combinate
  • Câteva frunze de pătrunjel
  • 1 fir de ceapă verde
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm cartofii de coajă, îi spălăm și îi tăiem rondele cu grosimea de 3-4 milimetrii.

Îi spălăm din nou și îi ștergem bine cu un șervet de bucătarie.

Încingem o tigaie și punem untul în ea, adăugăm cartofii, sare și gătim acoperiți la foc mic, până se pătrund.

Facem 4 găuri între cartofi și punem ouăle.

Presarăm cașcavalul/mozzarella/ cheddarul și continuăm să gătim la foc mic până se gătește albușul de la toate ouăle, gălbenușurile trebuie să rămână moi. În cazul în care albușul de pe lângă gălbenuș nu are suficientă temperatură să se gătească și rămâne crud, faceți ușoare incizii cu ajutorul paletei și se vor găti. Condimentăm cu sare și piper și presarăm pătrunjelul cu ceapa verde tocate mărunt.

Servim cu pâine prăjită, eventual o salată din legume proaspete sau murături.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password