Cartofi cu broccoli gratinați - Rețetă de post

Cartofi cu broccoli gratinați - Rețetă de post

Rețete Fără Carne 12 decembrie 2020
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Cartofi cu broccoli gratinați - Rețetă de post

Acești Cartofi cu broccoli gratinaț sunt printre preferații mei, se fac atât de ușor și sunt atât de gustoși încât nici nu mai ai nevoie de nimic lângă ei. Gustul de cartof rumenit dar și cremozitatea lor mă fascinează la maxim.

Îi fac de mai bine de 20 de ani, fiind o rețetă pe care am învățat-o la primul loc de muncă și pot spune că am încercat felurite variante, aceasta este preferata mea. Se pot face ca monoporții dar și la tavă și nu necesită ingrediente speciale dar nici o mână foarte iscusită într-ale bucătăriei pentru a avea un rezultat bun.

Cum spuneam mai devreme ingrediente sunt simple, la îndemâna oricui și nu este neaparat obligatoriu să-i faceți de post cu broccoli, se pot face și cu șuncă de casă afumată, slănina afumată sau cu alte legume cum ar fi ciuperci,  sau doar cu cașcaval.

Astăzi i-am făcut de post și i-am servit cu un cheddar tot de post, rețeta aici sau click pe fotografie.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare iar rezultatul va fi cu adevărat mirific.

Pentru alte retete de post, simple, rapid de făcut dar și gustoase click aici sau pe fotografie

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac Cartofi cu broccoli gratinați - Rețetă de post?

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 250 g broccoli proaspăt
  • 20 ml ulei de măsline/ unt de post, rețeta aici
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm cartofii, îi tăiem în 2 ca pentru piure și  îi spălăm.

Punem cartofii la fiert pentru aproximativ o oră în apă rece cu sare. Luăm spuma de câte ori este nevoie.

Opărim broccoli-ul pentru 30-40 de secunde în apă care să fiarbă. Îi scoatem afară și îi dăm deoparte.

Punem o tigaie cu uleiul de măsline sau untul vegan la încins și adăugăm broccoli-ul, cartofii scurși de apă, sare piper și îi amestecăm până se zdrobesc.

Putem face porții individuale cu ajutorul unor forme sau efectiv turnați într-o tavă tapetată cu unt depistat/ ulei și pesmet.

Îi dăm la cuptor 12-15 minute la 180 de grade Celsius sau până se rumenesc frumos. Dacă îi faceți cu forme, puneți o hârtie de copt pe tavă, iar porțiile să aibe o distanță de minim 2 cm între ele. Îi puteți servi cu cheddar de post făcut din morcov și caju, rețeta simplă aici sau ca atare. 

Simplu, rapid, gustos și aspectuos, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...