Cartofi copți în crustă de mălai

Cartofi copți în crustă de mălai

Retete de post 16 aprilie 2021
4 p
Porții
10 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Retete de post
Grad dificultate: Ușor

Cartofi copți în crustă de mălai

Azi facem o rețetă excelentă de cartofi copti în crustă de mălai, potriviți pentru zilele de post sau efectiv ca și garnitură însoțind alte feluri de mâncare.

Cartofi copți în crustă de mălai

Cartoful, poate cea mai consumată legumă a romanilor, probabil și pentru că este atât de versatil încât pregătim din el de la tocănițe, ciorbe, creme, prăjiți, copti, chifteluțe și câte și mai câte feluri. Se gătește relativ destul de simplu iar dacă ai pus niște condimente potrivite și l-ai gătit corect, imposibil să nu îți iasă o mâncare delicioasă și de ce nu aspectuoasă în același timp.

Acești cartofi i-am mâncat pentru prima data în Serbia undeva pe malul Dunării și de atunci pot spune că i-am făcut de foarte multe ori, mai ales pentru crusta crocantă și interiorul cremos.

Astăzi i-am asociat cu un falafel făcut în casă dar merg de minune și cu o maioneză de tahini.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar rezultatul va fi pe placul tuturor musafirilor.

Cartofi copți în crustă de mălai

Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Salată tabbouleh

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci cartofi copți în crustă de mălai?

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi gata curățati
  • 1 linguriță rasă de boia
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • 1 linguriță rasă de cumin
  • 1/2 linguriță de turmeric măcinat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de mălai
  • 70 ml ulei vegetal cu gust neutru

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Într-un castron amestecăm toate condimentele și le dăm deoparte.

Într-un castron amestecam toate condimentele si îl dam deoparte

Tăiem cartofii de forma wedges, îi spălăm și îi tamponăm bine pentru a elimina excesul de apă.

Adăugăm condimentele și amestecăm bine pentru a se prinde pe toate părțile feliilor de cartofi.

Adăugăm condimentele

Adăugăm mălaiul și facem la fel, săltăm cartofii astfel încât și mălaiul să acopere bine feliile de cartofi.

Punem mălaiul

Punem uleiul și repetăm operațiunea până se ung bine pe toate părțile.

Punem uleiul

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt aranjăm feliile de cartofi ușor distanțate și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până se rumenesc frumos.

Aranjam cartofii pe o tava tapetat

Simplu, rapid cu miez moale și crustă crocantă. Iar se aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Cartofi copți în crustă de mălai
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Chiftele de cartofi cu telemea
Chiftele de cartofi cu telemea Aceste chiftele cartofi cu telemea sint de-a dreptul geniale, crustă crocantă la exterior cu interior cremos și cu brânză delicioasă. Le-am făcut de foarte multe...
Chiftele de linte roșie
Chiftele de linte roșie De când tot zic că fac chiftele de linte roșie si tot numai nu apuc, dar azi le-a venit vremea si lor. Sunt atât de bune...
Sărățele fragede de post cu borș
Sărățele fragede de post cu borș E vremea postului, prilej numai bun să facem niște sărățele fragede de post cu borș. Din numai câteva ingrediente simple pe care majoritatea le...