Cartofi condimentați la cuptor

Cartofi condimentați la cuptor

Rețete Fără Carne 13 aprilie 2021
4-5 p
Porții
10 m
Timp preparare
35 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Cartofi condimentați la cuptor

Când ați mâncat ultima dată niște cartofi prefecți?! Știați că vii puteți face acasă și acești cartofi condimentați la cuptor se pot pregăti și cu o zi în avans, iar a doua zi când aveți timp să-i coaceți? Trebuiesc doar păstrați la rece într-un castron acoperit cu o folie de prospețime.

Cartofi condimentați la cuptor

Sunt potriviți ca și gustare cu un sos cheddar cum mai fac eu sau însoțind o salată sau o bucată de carne.

Cartoful este o plantă din familia solanaceelor, cu flori albe, roz sau mov, cu tulpini subterane terminate cu tuberculi.

Cartofii sunt originari din America de Sud, din regiunea Munților Anzi. În perioada precolumbiană, în zonele aflate azi în Chile, Peru, Ecuador și Columbia, se cultivau circa 200 de specii de cartofi.

Cartofii sunt extrem de versatili si se pot transforma cu ușurintă într-un fel delicios de mâncare. Se găsesc tot timpul anului si sunt la îndemâna oricui. Sunt peste 4000 de specii de cartofi fiind grupați după culoare, alb, galben, roșu, roșcați și purpurii.

Câteva lucruri despre beneficiile cartofului: sursa importantă de vitamine, neutralizează acidul gastric, deasemeni sunt folosiți și în diete.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul spectaculos.

Cartofi condimentați la cuptor

Pentru multe alte rețete de post sau garnituri, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cartofi condimentați la cuptor?

Ingredinete:

  • 2 kg cartofi de preferat pentru cuptor, aceia un pic mai măricei decât ouăle de găină
  • 100 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță boia
  • 1 linguriță rasă de sare
  • Piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem jumătăți și îi spălăm din nou. Scurgem bine apa de pe ei și îi tapetăm într-un prosop de bucătărie pană ramân uscați la suprafață.

Punem cartofii într-un castron și adăugăm condimentele, uleiul și îi amestecăm bine. Acoperim castronul cu o folie și îi dăm deoparte pentru 30 minute, timp în care îi mai amestecăm de câteva ori.

Condimentam cartofii

Punem cartofii pe o tavă cu hârtie de copt cu partea tăiată în sus și-i dăm la cuptor pentru 30-35 de minute sau până se rumenesc frumos.

Aranjam cartofii pe o tava

Sunt gata de servit alături de ceea ce vă place, eu i-am servit cu sos cheddar dar și cu chifteluțele la cuptor în sos de muștar. De aici vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Cartofi condimentați la cuptor
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...