Carrot cake - Chec cu morcovi, nuci, stafide și cremă de brânză

Carrot cake - Chec cu morcovi, nuci, stafide și cremă de brânză

Desert 30 noiembrie 2019
18 p
Porții
20 m
Timp preparare
60 m
Timp gătire
80 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Carrot cake - Chec cu morcovi, nuci, stafide și cremă de brânză

Cu siguranță cel mai bun, mai fin și mai aromat Carrot cake - Chec cu morcovi, nuci, stafide și cremă de brânză

Parcă provocările îmi plac mai mult decât lucrurile sigure și precise! Așa a fost și astăzi când unul din colegii mei spunea că a mâncat cel mai bun carrot cake din viața lui și că nu crede vreodată că are să îi reușească să-l imite pe cel care i-l cumpără nevastă-sa de la nu știu ce cofetărie.

Am început să îl întreb, care e consistența, gustul, textura, aroma și toate cele necesare, pentru a-mi da seama ce poate fi atât de bun la un chec cu morcovi. Am băgat la cap toate cele spuse de el și m-am apucat de treabă ținând cont cu precizie de cele indicate.

A face un carrot cake mi se pare atât de simplu încât nici nu ai nevoie de cântărirea ingredientelor și am pornit de fapt de la baza lui, rețeta simplă pe care o fac de atâția ani și niciodată nu am dat greș cu el! Ei nha, că acum doar nu o fi al meu perfect sau nu se pot schimba ori adauga alte ingrediente. Ce am pus în plus au fost nucile, stafidele și scorțișoara măcinată.

Ce a ieșit?! Ceva bun, mult mai bun decât făceam eu până atunci. Așadar rămâneți alaturi pentru lista ingredientelor și modul de preparare pentru cel mai bun chec cu morcovi pe care l-am făcut vreodată!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum e face cel mai bun Carrot cake - Chec cu morcovi, nuci, stafide și cremă de brânză

Ingrediente pentru blat:

  • 500 g făină albă
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță de sare rasă
  • 1 lingurița cu vârf de scorțișoară măcinată
  • 300 ml ulei
  • 400 g zahăr tos
  • 4 ouă întregi
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 300 g morcovi răzuiți
  • 100 g nuci tocate grosier
  • 60 g stafide mărunte

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 400 g cremă de brânză Philadelphia

Mod de preparare pentru chec:

Preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

Amestecăm într-un castron făina, praful de copt, scorțișoara, nucile, stafidele simple dăm deoparte.

Punem ouăle împreună cu zahărul, extractul de vanilie și sare într-un bol și le batem cu ajutorul unui mixer de bucătărie, până se topește zahărul.

Adăugăm în fir subțire uleiul în compoziția de ouă, în timp ce încă batem la viteză medie.

Punem compoziția de făină și morcovii răzuiți peste compoziția de ouă și amestecăm ușor până se încorporează toate ingredientele uscate în cele umede.

Turnăm în tavă și coacem 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem afară tava din cuptor și o mai lăsăm încă 10 minute în tavă, după care o punem pe un grătar să se răcească complet.

Mod de preparare pentru crema de brânză:

Punem untul cu zahărul pudră, extractul de vanilie și batem până deschide la culoare și se spumează bine.

B2C91E98-8BD8-47FD-97EC-2550353C1DEC.jpeg

Adăugăm treptat crema de brânză și o încorporăm în unt. Batem în continuare la viteză medie, atât cât să se omogenizeze. Nu batem foarte mult, că riscăm să se taie.

E4625250-DBCC-43C6-913E-CA2421D512A2.jpeg

Asamblare:

După ce prajitura e răcită complet, putem tăia blatul în două și ungem cu jumătate din cremă, venim cu al doilea blat și restul de cremă sau puteți face mai simplu, cum am făcut de data aceasta și eu, am pus toată crema deasupra prăjiturii și am dat-o la rece până a doua zi.

Tăiem felii și servim cu toată încrederea! Simplu, rapid și cu un gust excelent care se va potrivi cu vremea de afară! Spor la treabă și poftă bună!

Tips & tricks
Dimensiune tavă 28/35 cm.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...