Carpaccio de piersici, cremă de iaurt cu mentă și fistic

Carpaccio de piersici, cremă de iaurt cu mentă și fistic

Desert 05 februarie 2018
4
Porții
15m m
Timp preparare
10m m
Timp gătire
25m m
Gata în
Bucătărie: Italian
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor
Bun găsit oameni faini! Astazi vom discuta și vom face Carpaccio, dar nu din carne ci din piersici! La baza Carpaccio-ul este o sumă de felii de carne crudă (de vită, pește, fructe de mare, etc) cu câteva lingurițe dressing, servită de obicei ca aperitiv. Dar de ce nu am face și din fructe?! O rețetă de desert mai ușoară și mai gustoasă din compot de piersici nici că ar putea fi! Vom folosi atât piersicile cât și sucul lor.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Carpaccio de piersici, cremă de iaurt cu mentă și fistic
Ingrediente
  • Compot de piersici 820g
  • Iaurt grecesc 300g
  • Frișcă din lapte 200ml
  • Zeama de la o lămâie împărțită in 2
  • Zahăr 50+50g (sirop și crema de iaurt)
  • Unt 30g
  • Mentă câteva fire
  • Fistic copt 30g
Pas cu pas
1
Pasul 1
Batem frișca, adăugăm zahărul, iaurtul și batem din nou pana obținem o crema fina.
2
Pasul 2
Punem siropul de la compot la fiert, adăugăm zahărul, zeama de lămâie și îl lăsam sa fiarbă pana ajunge la jumătate și va ajunge la consistența mierii, adăugăm untul și-l incorporăm in sirop, dăm deoparte, iar acesta va fi dressingul pe care îl vom folosi la montajul preparatului nostru.
3
Pasul 3
Tocăm grosier fisticul.
4
Pasul 4
Tocăm menta fin și o vom adauga in cremă
5
Pasul 5
Tăiem persocile felii subțiri.
6
Pasul 6
Punem crema intr-un sac cu șpriț, dar dacă nu avem putem folosi o pungă, căreia îi tăiem colțul.
7
Pasul 7
Punem feliile circular pe farfurie, deasupra crema, fistic, dressingul și câteva felii de mentă.

Vă dorim poftă bună!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...