Bușeuri cu afine și brânză dulce cu foi din comerț

Bușeuri cu afine și brânză dulce cu foi din comerț

Desert 05 septembrie 2019
10-12 buc
Porții
20 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Bușeuri cu afine și brânză dulce cu foi din comerț 

Cu tot ceea ce avem la îndemână mai nou prin magazine, putem face deserturi rapide și pline de savoare ca aceste Bușeuri cu afine și brânză dulce cu foi din comerț

Întotdeauna mi-a plăcut să am grijă de ingredinetele din Bucătărie, să le folosesc cum se cuvine, să nu arunc nimic și să găsesc soluții viabile pentru anumite produse din care folosesc doar o parte.

Așa s-a întâmplat și de această dată, că mi-au rămas câteva foi de plăcintă de la Melitzanopita - placinta cu vinete și brânză feta și am zis că e musai să le dau valoare! Sincer nu prea știam ce să fac cu ele, dar atunci când sunt în până de idei, deschid cămara, frigiderul, iar cămara și iar frigiderul și tor așa până găsesc soluția ideală.

Azi am avut niște brânză dulce și câteva afine rămase de la foitajele cu afine și cremă de brânză și de aici nu vă rămâne decât să stați alături pentru că urmează lista ingredientelor și modul de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Bușeuri cu afine și brânză dulce cu foi din comerț

Ingrediente:

  • 10-12 foi de plăcintă
  • 350 g brânză dulce de vaci bine stoarsă
  • 100-150 g zahăr tos, în funcție de cât de dulce vă place
  • 1 linguriță cu vârf de amidon
  • Coaja și zeama de la o lămâie
  • 150 g afine proaspete
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100-120 g unt cu 82% grăsime
  • 1 ou întreg
  • Zahăr farin pentru pudrat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol punem brânza, extractul de vanilie, amidonul, coaja și zeama de lămâie, afinele și omogenizăm ușor, astfel încât să nu zdrobim fructele. Împărțim compoziția în mod egal numărului de foi pe care le avem.

Topim untul într-o crăticioară.

Desfacem pachetul de foi de plăcintă și ungem fiecare foaie cu unt. Punem compoziția de brânză, trecem cu capătul de jos al foii peste umplutură, rulând de 2-3 ori. Aducem marginile exterioare spre centru și ungem din nou cu unt. Rulăm lejer până la capăt. E foarte important să nu rulați strâns pentru că vor crăpa și va ieși afară compoziția.

Punem rulourile în tavi tapetate cu hârtie de copt și le ungem de 2 ori cu oul bătut în care am pus 2 linguri de apa rece.

Coacem 18-20 de minute sau până se rumenesc.

Simplu, rapid și foarte gustos. Dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...