Bulete de șuncă cu cașcaval

Bulete de șuncă cu cașcaval

Rețete Fără Carne 08 februarie 2022
40-45 buc
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
20 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Bulete de șuncă cu cașcaval

Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde cât și reci și se fac foarte ușor.

Bulete de șuncă cu cașcaval

Probabil unul din primele preparate pe care le-am făcut în primul an de practică. Erau atât de apreciate în special la meniurile de evenimente, dar și în restaurant pe a la carte.

Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor puteți prepara cea mai bune gustare care poate fi servită atât caldă cât și rece, pe un platou alăturându alte preparate reci sau chiar pe unul cu fripturi.

Le-am făcut de atâtea ori și în cantități industriale, că la un moment dat nici nu mai aveam nevoie de cântar. Pot fi deasemeni făcute și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei și garantez că nu va da greș sub nici o formă cu această rețetă.

Acum nu îmi rămâne decât să vă invit a rămâne alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului super simplu de preparare care este explicat pas cu pas.

Bulete de șuncă cu cașcaval

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea gustări calde click aici sau pe fotografie.

Tocană de vițel cu macaroane

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Bulete de șuncă cu cașcaval?

Ingrediente:

  • 300 g cașcaval
  • 100 g șuncă presată de porc/pui
  • 40 g făină albă tip 000
  • 1 ou întreg
  • Piper proaspăt râșnit
  • Un vârf de linguriță de praf de copt
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Tăiem șunca cubulețe mici.

Taiem șunca cubulețe mici

Punem toate ingredientele cu excepția uleiului într-un castron și frământăm până obținem o compoziție omogenă și ușor lipicioasă.

Punem toată ingredientele într-un castron

Facem o bilă pe care o împărțim în 4 bucăți. Fiecare bilă o facem un baton de grosimea degetului și tăiem bucăți de 10-12 grame fiecare.

Facem un baton

Rulăm și dăm forma bilelor.

Încingem o tigaie cu ulei și punem biluțele la prăjit. Dacă este prea încins mai reduceți din temperatură și prăjiți 3-4 minute amestecând-le astfel încât să prindă o culoare uniformă.

Prajim in ulei încins

Scoatem buletele cu ajutorul unei spumiere pe o tavă tapetată cu prosop de hârtie după care pot fi servite, așadar spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Brânză vegană din năut
Brânză vegană din năut Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut. Așadar printr-un procedeu simplu, din...
Varză dulce călită de post
Varză dulce călită de post Sincer până nu de mult nu prea mă împăcăm cu mâncarea de post, dar această varză dulce călită de post mi-a ajuns la suflet. Ușor...