Bulete de cașcaval

Bulete de cașcaval

Gustari calde 25 ianuarie 2022
49 buc
Porții
5 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
15 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor

Bulete de cașcaval

Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval? Sunt atât de bune atât calde cât și reci și se fac foarte ușor.

Bulete de cașcaval

Probabil unul din primele preparate pe care le-am făcut în primul an de practică. Erau atât de apreciate în special la meniurile de evenimente, dar și în restaurant pe a la carte.

Din numai câteva ingrediente simple simpla îndemâna tuturor puteți prepara cele mai bune gustare care poate fi servită atât caldă cât și rece, pe un platou alăturându alte preparate reci sau chiar pe unul cu fripturi.

Le-am făcut de atâtea ori și în cantități industriale, că la un moment dat nici nu mai aveam nevoie de cântar. Pot fi deasemeni făcute și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei și garantez că nu va da greș sub nici o formă cu această rețetă.

Acum nu îmi rămâne decât să vă invit a rămâne alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului super simplu de preparare care este explicat pas cu pas. Bulete de cașcaval

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea gustări calde click aici sau pe fotografie.

Cartofi dulci copți umpluți cu porumb și mozzarela

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Bulete de cașcaval?

Ingrediente:

  • 300 g cașcaval
  • 40 g făină albă tip 000
  • 1 ou întreg
  • Piper proaspăt râșnit
  • Un vârf de linguriță de praf de copt
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Punem toate ingredientele cu excepția uleiului într-un castron și frământăm până obținem o compoziție omogenă și ușor lipicioasă.

Punem toate ingredientele

Facem un baton pe care îl împărțim în 2 bucăți pe lung. Tăiem bucăți de 10-12 grame fiecare.

Taiem in doua pe lung

Rulăm și dăm forma bilelor.

Dăm forma biletelor

Încingem o tigaie cu ulei și punem biluțele în baie de ulei la prăjit. Dacă este prea încins mai reduceți din temperatură și prăjiți 3-4 minute amestecând-le astfel încât să prindă o culoare uniformă. Nu umpleti tigaia că ele se vor umfla și se vor lipi. 

Prajim in ulei încins

Scoatem buletele cu ajutorul unei spumiere pe o tavă tapetată cu prosop de hârtie.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cașcaval pane - Cum se pregătește
Cașcaval pane - Cum se face corect? Tare de mult nu am mai făcut cașcaval pane și nici nu îmi dau seama de ce, la cât de mult îmi place....
Chiftele de curcan cu cartofi și cașcaval
Chiftele de curcan cu cartofi și cașcaval Aceste Chiftele de curcan cu cartofi și cașcaval sunt de-a dreptul geniale, crustă crocantă la exterior cu interior cremos și mult cașcaval care...