Bufle pe varza, preparat tradițional cu influențe germane

Bufle pe varza, preparat tradițional cu influențe germane

Rețete Cu Carne 25 iunie 2018
4 p
Porții
20 m
Timp preparare
110 m
Timp gătire
130 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Prânz
Grad dificultate: Medium
Preparat tradițional cu influente nemțești, buflele pe varza sunt un deliciu culinar al bănățenilor cu precădere a celor din pustă. Este un fel consistent de iarna care te incalzeste si te hraneste ca lumea. Se face cu varza murata, cârnați și slănina afumata de porc.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Bufle pe varza, preparat tradițional cu influențe germane
Ingrediente
Pentru varza
  • Varza murata 1 kg
  • Slănina afumata 250 g
  • Ceapa albă
  • Cârnat de casa afumat 300 g
  • Faina a
  • Cimbru
  • Mărar
  • Piper
Pentru bufle
  • lbă 250 g
  • Drojdie 15 g
  • 1 lingurița de zahar
  • 1/4 lingurița sare
Step by step method
1
Pentru început taiem slănina cubulețe și o punem la prăjit pana obținem jumări crocante.
Intr-o cratiță punem grăsimea de la jumări in care vom cali ceapa tăiată mărunt. Adăugăm varza și călim in continuare la foc mic timp de o ora, adăugând din când in când câte putina apa.
2
Între timp ce varza se caleste, me apucam de bufle, punem drojdia, zaharul, sarea și 50 mililitri de apa și lăsam sa se activeze drojdia. Turnam într-un castron in care am pus faina și mai adăugăm apa cât cuprinde. Frământam și lăsam la dospit pana își dublează volumul.
3
Împărțim in 6-7 buc și facem niște baghete pe care le aplatizam pentru a le putea rula și a da forma unor melci.
4
După ce s-a călit varza de mai bine de trei sferturi, adăugăm carnații tăiați felii, jumerele, cimbru, piperul și mararul întreg.
5
Punem totul intr-o oala de pământ și facem atâtea “cuiburi” (găuri) cate bucăți de bufle avem. Punem buflele înăuntru, adăugăm o jumătate de cana de apa, punem capacul și dam introducem in cuptorul rece timp de 40-45 de minute setat la 180 de grade.
6
Scoatem oala din cuptor și împărțim in mod egal in farfurii. Simplu, nu-i așa?!
Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Friptură de curcan cu gutui la tavă
Friptură de curcan cu gutui la tavă De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă!...
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...