Budincă sărată de pâine cu șuncă și cașcaval - ideală pentru micul dejun sau pachețel la servici

Budincă sărată de pâine cu șuncă și cașcaval - ideală pentru micul dejun sau pachețel la servici

Mic dejun 10 ianuarie 2020
8 p
Porții
10 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Mic dejun
Grad dificultate: Ușor

Budincă sărată de pâine cu șuncă și cașcaval - ideală pentru micul dejun sau pachețel la servici

Budincă sărată de pâine cu șuncă și cașcaval - ideală pentru micul dejun sau pachețel la servici

De multe ori ne rămâne pâine, pentru că ne-am obișnuit să mâncăm doar pâine proaspătă, deși ar fii mult mai sănătos să o consumăm a doua zi după coacere.

Și pentru că și eu fac parte din acea categorie de oameni care cumpără destul de multă mâncare, inevitabil îmi rămâne și mi-e îndeajuns cât să mai hrănesc câteva guri. Așa că de astăzi am să încerc să cumpăr cât mâncăm în familie și să nu mai facem risipă.

Și cum după sărbători mi-a rămas destul de multă pâine, am găsit o modalitate extraordinară de a îi da o nouă viață.

Având în vedere că din cozonac și croissante am făcut budincă de croissante cu merișoare și migdale, am zis că de ce nu as face la fel cu pâinea și mezelurile ce mi-au rămas.

Am adunat repede de prin frigider mușchiul de porc afumat, cașcavalul, câteva roșii și am pus de o budincă pe care am servit-o la micul dejun, iar ce ne-a rămas am luat-o pe post de pachet la servici.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și micul dejun, dar și o gustare poate fi gata în jumătate de oră.

Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Budincă sărată de pâine cu șuncă și cașcaval - ideală pentru micul dejun sau pachețel la servici

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 400 ml lapte
  • 200 g smântână dulce de gătit cu 32% grăsime
  • 300 g cașcaval/ cheddar/ ementaler
  • 300-350 g șuncă presată(pui,porc ce va place)/ muschi File afumat/ prosciutto, etc
  • O pâine de 500 g mai uscată
  • 5-6 roșii cherry
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Punem ouăle cu laptele, smântâna, sare și piper într-un bol și omogenizăm.

 

Taiem pâinea felii de 1 centimetru și așezăm jumătate din felii ca prim strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presărăm jumătate din cantitatea de cașcaval dată pe răzătoarea cu ochiuri mari și feliile de șuncă.

Venim cu al doilea strat de pâine felii și turnăm compoziția de ouă.

Punem cașcavalul rămas și presăm ușor astfel încât pâinea să absoarbă cât se poate de mult din lichid.

Tăiem roșiile felii și le punem deasupra.

Punem tava în cuptor și coacem pentru 35-40 de minute. Scoatem afară și lăsăm 15-20 de minute la temperat, după care putem tăia și servi. Spor la treabă și poftă bună.

Tips & tricks
Dimensiune tavă 30/25 cm, însă poate varia în funcție de cât de aerate sunt feliile, important e sa aveți 2 straturi.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....