Budincă de tăiței cu brânză și vișine

Budincă de tăiței cu brânză și vișine

Desert 22 iulie 2021
16 p
Porții
20 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Budincă de tăiței cu brânză și vișine

Cu siguranță această budincă de tăiței cu brânză și vișine e cel mai bun desert pe care l-am pregătit în ultima vreme.

Budincă de tăiței cu brânză și vișine

Combinația de lactate cu vișine este de-a dreptul genială, nu știu, dar parcă sunt făcute una pentru cealaltă. Numai când mă gândesc la succesul plăcintei cu vișine și iaurt deja bălesc. 🤣🤣🤣

Totul a pornit de la vișinele primite de la prietenii mei Adriana și Alex, care mi-au adus un castron mare de vișine și cum în ultimii ani prefer să folosesc fructele proaspete și să nu le mai conserv, am făcut o tură de plăcintă cu vișine și iaurt, iar pentru restul trebuia să le găsesc o soluție ca să nu se strice…și uite că a venit ideea salvatoare.

Dulce-acrișoară merge perfect cu un sos parfumat si cremos de vanilie făcut acasă, în timp ce se coace plăcinta. Vă spun drept că toți cei care au gustat din ea s-au dovedit efectiv încântați și fericiți.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Budincă de tăiței cu brânză și vișine

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci budincă de tăiței cu brânză și vișine?

Ingrediente pentru budincă:

  • 400 g tăiței lați
  • 1 kg de brânză dulce grasă
  • 500 g de smântână cu 32% grăsime
  • 350-450 g zahăr în funcție de cât de dulce vă place
  • 5 ouă mari sau 6 mai mici
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 20 g zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță sare
  • 600-700 g vișine fără sâmburi gata stoarse
  • Unt pentru tapetat tava
  • Pesmet pentru tapetat tava

Ingredinete pentru sosul de vanilie:

  • 250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 250 ml smântână cu minim 32% grăsime
  • 8 gălbenușuri
  • 1 linguriță extract sau păstaie de vanilie
  • 60-80 g de zahăr tos, în funcție de cât de dulce vă place

Mod de preparare pentru budinca de tăiței:

Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă de cuptor cu dimensiunea de 25/35 cm.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Vișinele gata stoarse înseamnă că după ce vom stoarce vișinele trebuie să rămână cantitatea de 600-650 g. Mie dintr-un kilogram de vișine fără sâmburi mi-au rămas 620 g.

Într-un bol punem brânza, zahărul, smântâna, ouăle, coaja de lămâie, zahărul vanilat, sarea și amestecăm până se topește zahărul.

Într-un castron punem zaharul, ouale, smântâna

Fierbem tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Îi stoarcem printr-o sită și trecem printr-un jet de apă rece.

Punem tăițeii la fiert

Adăugăm la compoziția de brânză tăițeii, vișinele și amestecăm ușor, atât cât să se încorporeze.

Adăugăm taiteii și vișinele

Dăm la cuptor pentru 40-45 de minute sau până se rumenește frumos. Scoatem tava și o lăsăm să se tempereze, după care putem servi.

Turnăm compoziția in tava

Mod de preparare pentru sosul de vanilie:

Toate ingredinetele trebuiesc să fie la temperatura camerei.

Punem toate ingredientele într-un bol termorezistent și le omogenizăm.

4EF3F188-5056-499E-AFD4-842B7D454F4E.jpeg

Așezăm bolul pe o cratiță cu apă, astfel încât fundul bolului să nu atingă apa. Amestecăm până se îngroașă. Dăm deoparte să se tempereze și mai amestecăm din când în când să nu se facă pojghiță.

6CFA1369-6E50-4952-B009-5D360ADBFEBC.jpeg

Gata sosul de servit.

BD1108E1-53E3-42D0-A9E0-F325B327B430.jpeg

Simplu, rapid și foarte gustos, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Budincă de tăiței cu brânză și vișine
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...