Brownie cu banane și merișoare, cicolatos la interior și crocant la exterior

Brownie cu banane și merișoare, cicolatos la interior și crocant la exterior

Desert 12 aprilie 2019
16 p
Porții
20 m
Timp preparare
35 m
Timp gătire
55 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Brownie cu banane și merișoare, cicolatos la interior și crocant la exterior

  Astazi facem un Brownie cu banane și merișoare, cicolatos la interior și crocant la exterior, deja îmi plouă în gură 😍😍😍

Cred că v-ați dat seama că sunt un mare împătimit al dulciurilor și asta se vede de la o poștă 😂😂😂

Probabil că mulți știți că sunt bucătar, însă hobby-ul cu numărul 2 sunt dulciurile, pe care le fac acasă, în timpul liber și pe care le împart cu prietenii, vecinii sau neamurile. Îmi place să experimentez, să testez și să mănânc dulciuri!

Astăzi având câteva banane bine coapte și fiind și cu 2 zile înainte de a pleca în concediu, am zis ca e păcat să le las să se strice, ca oricum până ajung acasă nu vor mai fi bune, așa că am pus repede în funcție imaginația, cuptorul, robotul de Bucătărie și a ieșit un brownie de te lingi pe degete!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac Brownie cu banane și merișoare, cicolatos la interior și crocant la exterior

Ingrediente pentru brownie cu banane și merișoare, ciocolatos la interior și crocant la exterior 

Pentru brownie:

  • 150 de ciocolata
  • 120 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 1 lingurița extract de vanilie
  • 120 g faina albă
  • 1/4 lingurița praf de copt
  • 1/4 lingurița bicarbonat
  • Un praf de sare

Pentru topping:

  • 4 banane mari
  • 100 g merișoare deshitratate
  • 30 g fulgi de migdale
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml smântână cu 32% grăsime
  • 25 g unt

Mod de preparare:

Punem la topit pe bain marie ciocolata cu untul.

Batem zahărul cu ouăle întregi și cu sarea.

Amestecăm făina cu praful de copt și bicarbonatul.

Turnăm ciocolata peste amestecul de ouă și batem până se omogenizează.

Adăugăm făina și amestecăm până se încorporează complet.

Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, nivelăm cu ajutorul unei spatule.

Punem bananele tăiate jumătăți pe lung și le apăsam ușor spre fundul tăvii. Presărăm și merișoarele, pe care deasemeni la apăsămîn compoziție.

Dăm la cuptor pentru 35 de minute, după care o scoatem și o lăsăm deoparte.

Topim ciocolata cu untul și smântâna, după care glazurăm brownie-ul și presărăm fulgii de migdale.

Simplu, rapid și gustos, așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tips & tricks
Dimensiune tavă: 30/40 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...