Brioșe sărate cu legume și parmezan

Brioșe sărate cu legume și parmezan

Mic dejun 25 mai 2020
12 p
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
20 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor

Brioșe sărate cu legume și parmezan

 

Micul dejun e una din cele mai importante mese ale zile, așa că mie, în special duminica îmi place să mă răsfăț cu bunătăți care să cuprindă atât micul dejun cât și prânzul. Azi la micul dejun mi-am propus să fac niște ouă mai altfel care să îmi bucure atât ochii cât și papilele gustative. De ieri am pregătit o plăcintă Bănățeană cu brânză de oaie și mărar iar pe lângă aceste minunate brioșe sărate cu legume și parmezan și o salată mare de fructe. Și m-am întins cu brunch-ul de la 11:30 până spre ora 14:30, am tot ciugulit până am păpat tot 🤪🤪🤪

Se fac foarte rapid și ușor, nu necesită o îndemânare de bucătar iscusit, ingredinetele sunt simple și cu siguranță se găsesc în orice Bucătărie.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul simplu de preparare, iar rezultatul va fi uimitor!

Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Brioșe sărate cu legume și parmezan

Ingrediente:

  • 6 ouă întregi
  • 75 g parmezan răzuit
  • 150 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 150 g zucchini sau dovlecel
  • 100 g ardei gras roșu
  • 1-2 fire de ceapă verde
  • câteva fire de pătrunjel
  • o linguriță de boia
  • 15 ml ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tocăm ardeii, ceapa și dovlecelul cubulețe.

Pentrunjelul îl tocăm grosier.

Punem ouăle alături de parmezanul răzuit, boia, sare și piper. Le batem bine cu ajutorul unui tel de bucătărie.

Adăugăm laptele și omogenizăm.

Turnăm în 12 forme de brioșe câteva picături de ulei și distribuim uniform compoziția de ouă.

Impărțim egal legumele în fiecare formă de brioșă și le introducem la cuptorul preîncălzit pentru 10-11 minute.

Servim alături de o salată proaspătă de legume și niște lipii calde cum am avut eu sau o pâine de casă. Spor la treabă și poftă bună!

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram

Sau pe pagina de Facebook

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Ceai de cătină cu miere și ghimbir
Ceai de cătină cu miere și ghimbir Planta miraculoasă, cătina ale cărei frunze, flori, semințe și fructe sunt folosite ca remediu Naturist de mii de ani. Este însă mai cunoscută...
Burek rulat cu brânză feta
Burek rulat cu brânză feta Cu siguranță cel mai bun Burek rulat cu brânză feta făcut cu foi făcute în casă. Destul de ușor de făcut, cu ingrediente putine și...
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri
Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri Azi facem un   Hummus de fasole roșie cu avocado și chimichurri. Gustos, sănătos și foarte ușor de făcut din numai câteva ingrediente....