Brioșe brownie cu cremă de zmeură și topping de ciocolată

Brioșe brownie cu cremă de zmeură și topping de ciocolată

Desert 25 iulie 2019
12 p
Porții
25 m
Timp preparare
25 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Brioșe brownie cu cremă de zmeură și topping de ciocolată

  Azi facem Brioșe brownie cu cremă de zmeură și topping de ciocolată, un desert aspectuos, dar și foarte gustos, brioșe umede de ciocolată cu cremă de zmeură, sunt întruchiparea perfectă a unui desert de zile mari.

De când apar fructele de pădure, pot spune că nu este zi în care să nu mănânc cel puțin un fel și dacă astăzi am găsit niște caserole extraordinare cu zmeură în piață și dacă tot sunt în sezon, culese la maturitate deplină o să profit cât pot de ele proaspete, că la iarnă precis o să le folosesc congelate.

Combinația de brânză, ciocolată și zmeură pentru mine este de-a dreptul genială. După cum am spus mai sus, având în vedere că deja sunt în posesia mea, am zis că musai trebuie să fac ceva bun cu ele, iar ca să împac și capra și varza vis-a-vis de membrii familiei mele, dar care să mă includă și pe mine, am pus de un brownie, care ulterior s-a transformat în niște brioșe minunate, cu interior moale și exterior crocant, cremă de zmeură cu brânză și încă puțină ciocolată datorită toppingului.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci cele mai bune Brioșe brownie cu cremă de zmeură și topping de ciocolată

Ingrediente pentru 12 bucăți:

  • 225g g ciocolată
  • 85 g unt cu minim 82% grăsime
  • 2 ouă mari
  • 200 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 140 g făină albă
  • Un praf de sare
  • 50 g bănuți de ciocolată sau tocată grosier

Ingrediente pentru crema de zmeură

  • 200 g zmeură proaspătă sau congelată plus 24 de bucăți pentru decor
  • 150 g zahăr tos
  • 150 g unt
  • 250 g cremă de brânză Philadelphia
  • 150 g zahăr pudră
  • Un praf de sare

Ingredinte dar și modul de preparare pentru toppingul de ciocolată, le găsiți aici și avem nevoie de 50-100 g după cât de mult vă place.

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Pe bain marin într-un castron punem untul cu ciocolata la topit. După topire o lăsăm să anungă la temperatura camerei. 

Într-un castron batem ouăle cu zahărul și sarea până obținem o spumă densă iar la suprafață obținem valuri consistente. Cu cât batem mai mult, cu atât stratul de deasupra va fi mult mai crăpa și vor arăta mai bine.

Adăugăm făina trecută prin sită, amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule până o încorporăm.

Punem și compoziția de ciocolată și omogenizăm bine.

Împărțim compoziția egal și o turnăm în forme individuale de hârtie, presărăm bănuții de ciocolată cât mai central posibil, îi îngropăm în compoziție iar cu compoziția ce rămâne pe pereții vasului acoperim ciocolata.

Dăm la cuptor 20-22 de minute. Ele trebuie să crape, așa știți că este un brownie bun.

Mod de preparare pentru crema de zmeură:

Punem zmeura împreună cu zahărul tos într-o crăticioară la foc mic să fiarbă pentru 1-2 minute. Trecem totul printr-o sită fină, astfel încât să obținem doar pulpa. Piureul obținut îl punem din nou la fiert pana atinge temperatura de 101-102 grade Celsius.

Îl luăm jos de pe foc și îl aducem la temperatura camerei, eventual putem să îl punem într-un vas cu apa rece să se răcească mai repede.

Punem untul împreună cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie într-un castron(ele trebuie să fie toate la temperatura camerei) și le batem cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu un tel, preț de 1 minut la viteză mică, atât cât să se omogenizeze.

Adăugăm crema de brânză și încorporăm în compoziția de unt, mai batem 30-40 de secunde la viteza mică.

Punem și piureul de zmeură pe care îl încorporăm cu ajutorul unui tel sau cu o spatulă de bucătărie cu mișcări ușoare de jos în sus.

După ce brioșele sau răcit, turnăm crema de zmeură cu ajutorul unui poș cu șpriț stelat, punem o linguriță de topping de ciocolată și zmeură proaspătă.

Simplu, rapid și de efect, asta ca să nu vă mai spun de gust!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...