Brânză vegană din năut

Brânză vegană din năut

Rețete Fără Carne 10 aprilie 2022
Porții
30 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Gustari
Grad dificultate: Ușor

Brânză vegană din năut

Cred că orice zi de post merită să pregătim ceva nou și bun, azi vom face o brânză vegană din năut.

Brânză vegană din năut

Așadar printr-un procedeu simplu, din numai 3 ingrediente putem obține un produs vegetarian spectaculos de bun!

Este fină, cremoasă și in același timp consistentă, înlocuiește cu succes și fără nici o grijă brânza tofu, ba chiar este mult mai sănătoasă și gustoasă. Poate fi servită ca atare sau gătită la tigaie/grătar, la paste, salate, creme și poate fi asezonată după gustul fiecăruia. Eu am ales ca astăzi să o fac simplă iar de aici fiecare poate să o pregătească după propriul gust. Fie că adaugi verdețuri tocate, boia, boia afumată, chimen, e important să vă placă ce adăugați în plus.

Pentru că din rețeta asta iese undeva în jur de 2 kg plus minus eu am împărțiț-o cu colegii, dar și așa mi-a rămas destul de multă, așa că voi mai face o cremă cu nuci caju și o parte am să o marinez cu niște usturoi și rozmarin pe care am să o pregătesc cu ceva drăguț!

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.

Brânză vegană din năut

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

Pate de tofu cu nuci coapte

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem brânză vegană din năut?

Ingrediente:

  • 500 g năut boabe crud
  • 1 lingură rasă de turmeric
  • Sare după gust

Mod de preparare:

Punem năutul la hidratat într-un castron cu apă pentru minim 24 de ore. În acest timp schimbăm apa de 3 ori. Apa trebuie să acopere bine năutul, căci el se va umfla și cel care va rămâne neacoperit nu se va hidrata corespunzător.

Punem Năutul la hidratat

Scurgem năutul și punem într-un blender 1:1 (adică avem un volum de năut, punem același volum de apă, nu cântărim!!!) năut scurs cu apă călduță.

Scurgem năutul

Și mixăm până obținem o compoziție fină.

Și mixăm

Trecem printr-o sită fină, să ne asigurăm că a fost bine mixat.

Trecem Printr-o sita

Punem totul într-un vas, adăugăm turmericul, sare și punem la foc mic amestecând într-una cu o spatulă, pentru a evita prinderea acestuia de fundul vasului.

Punem totul într-un vas Brânză vegană din năut

Din momentul în care începe să fiarbă mai fierbem încă 5 minute tot la foc mic și amestecând într-una. Ungem un vas cu puțin ulei, turnăm compoziția fierbinte și o nivelăm cu ajutorul unei spatule în prealabil trecută prin jet de apă. Punem o folie și lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Ungem un vas cu puțin ulei

Feliem și servim.

Brânză vegană din năut
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pastă din brânză de năut și nuci caju
Pastă din brânză de năut și nuci caju Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și...
Bulete de șuncă cu cașcaval
Bulete de șuncă cu cașcaval Cine nu a mâncat vreodată bulete de cașcaval dar dacă le îmbunătățim și facem bulete de șuncă cu cașcaval? Sunt atât de bune atât calde...
Varză dulce călită de post
Varză dulce călită de post Sincer până nu de mult nu prea mă împăcăm cu mâncarea de post, dar această varză dulce călită de post mi-a ajuns la suflet. Ușor...