Bomboane Rafaello vegane

Bomboane Rafaello vegane

Desert 12 ianuarie 2021
40 buc
Porții
30 m
Timp preparare
5 m
Timp gătire
35 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Bomboane Rafaello vegane

Bomboane Rafaello vegane

Dacă îți place cocosul, imposibil să nu îți placă și aceste bomboane Rafaello vegane.

Pornind de la rețeta originală am decis să fac niște modificări și să îmbin după gustul meu câteva ingrediente vegetale, pentru a face minunatele bomboane rafaello. Că bine am făcut, pentru că au ieșit niște bomboane excelente.

Sunt ușor de făcut și nu necesită nici un fel de pregătire în domeniu, trebuie doar să respecți câțiva pași și la final te vei bucura de un desert minunat de post.

Dacă iti place cocosul poți încerca și biscuiții cu cocos fragezi. din doar 4 ingrediente și sunt cel puțin la fel de ușor de făcut sau bomboanele rafaello cu portocale și fistic, rețetă pe care o găsești aici sau click pe fotografie.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar ai modul simplu de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac bomboanele Rafaello vegane

Ingrediente:

  • 120 g zahăr tos
  • 60 ml apă
  • 1 praf de sare
  • 100 g ulei de cocos
  • 200 g lapte praf de cocos
  • 80 g nucă de cocos răzuită
  • 40-45 sâmburilor migdale copți
  • 50 g nucă de cocos pentru tăvălit bomboanele

Mod de preparare:

Într-o craticioară punem zahărul cu apa la fiert pe foc mic, când zahărul este topit, este semn că poate fi folosit.

Turnăm siropul fierbinte peste uleiul de cocos și dăm deoparte să se tempereze.

Adăugăm laptele praf și amestecăm până se încorporează.

Punem fulgii de cocos (cei 80 g) și cu ajutorul unei spatule îi încorporăm și pe aceștia, dăm la rece pentru o oră, timp în care mai amestecăm de vreo 2-3 ori. Dacă compoziția este prea caldă, uleiul se va disocia de restul compoziției, dar nu vă faceți griji, odată cu răcirea compoziției se va omogeniza și veți obține consistența potrivită pentru a le rula.

Împărțim compoziția în 40-45 de bucăți, umplem fiecare bucată cu o migdală coaptă.

Și le trecem prin cocos. Dăm la rece pentru o jumătate de oră, după care pot fi servite.

Asta a fost, simplu, rapid și buuuuun 😍😍😍

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...