Bomboane Rafaello cu portocale și fistic, făcute în casă

Bomboane Rafaello cu portocale și fistic, făcute în casă

Desert 09 septembrie 2018
40 buc
Porții
40 m
Timp preparare
5 m
Timp gătire
45 m
Gata în
Bucătărie: Italian
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor
 

Bomboane Rafaello cu portocale și fistic, făcute în casă

  Dacă îți place cocosul, imposibil să nu îți placă și bomboanele bomboane Rafaello cu portocale și fistic. Pornind de la rețeta originală am decis să fac niște modificări și să îmbin gusturile portocalelor cu cocos și fistic. Că bine am făcut, pentru că au ieșit niște bomboane excelente. Sunt ușor de făcut și nu necesită nici un fel de pregătire în domeniu, trebuie sa respecți câțiva pași și la final te vei bucura de un desert minunat. Dacă iti place cocosul poți încerca și biscuiții cu cocos fragezi. din doar 4 ingrediente și sunt cel puțin la fel de ușor de făcut Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac Bomboane Rafaello cu portocale și fistic, făcute în casă

Ingrediente:
  • 400 ml lapte condensat, de ăla gros, nu pentru cafea
  • 150 g unt
  • 100 g lapte praf
  • 100 ml smântână cu minim 32% grăsime
  • Coaja rasă de la 2 portocale bine spălate
  • Un praf de sare
  • 220 g cocos
  • 50 g fistic prăjit
Mod de preparare:

Mod de preparare pas cu pas

Punem laptele condensat cu laptele praf dizolvat în smântâna pentru gătit la înfierbântat, adăugăm untul, sarea și omogenizăm bine. Vom obține un lichid destul de aproape de consistența aluatului de clătite.
Turnăm fierbinte întregul lichid peste cele 200 g de cocos, adăugăm și coaja de portocală și amestecăm până se încorporează tot lichidul.
Formăm biluțe care le umplem cu fistic prăjit și le dăm prin cocosul rămas. Le păstrăm la frigider. Atenție in funcție de calitatea cocosului dacă este mai deshitratat este posibil să mai fie nevoie de adaos de lapte sau de cocos după caz.
Simplu nu-i așa?! Dar acum e timpul să vă las să munciți, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
 
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...