Blondină cu morcovi și ciocolată de post

Blondină cu morcovi și ciocolată de post

Desert 16 noiembrie 2019
12 p
Porții
15 m
Timp preparare
35 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Blondină cu morcovi și ciocolată  de post

Blondină cu morcovi și ciocolată  de post

Blondina pe care are voie să o atingă și gusta orice bărbat, fără gelozii din partea partenerelor de viața, chiar și-n zilele de post 🤤🤤 Poate nu chiar cea mai bună prăjitură de post pe care am făcut-o, însă fără probleme o pot încadra la cele mai bune. Este atât de bună încât în postul acesta cred că o voi face cel puțin o dată pe săptămână :)

Gustul de dulce este foarte bine echilibrat datorită morcovilor și a ciocolatei, deasemeni crocantă la exterior și moale în interior.

Cu câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, dar și cu un mod de preparare extrem de ușor, îi va reuși până și celui mai neîndemânatic într-ale prăjituritului.

Ramaneti alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și veți obține o prăjitură excelentă!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cea mai bună Blondină cu morcovi și ciocolată  de post

Ingrediente:

  • 250 g făină albă
  • 50 g făină de migdale
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 50 g zahăr tos
  • 100 g cchipsuri de ciocolată neagră fără lapte sau o tabletă tocată grosier
  • 40 ml ulei vegetal
  • 1/2 linguriță otet de vin alb
  • 200 ml lapte de cocos/migdale/orez/soia
  • 230 g morcovi răzuiți pe răzătoarea cu ochiuri mici
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt

Punem toate ingredientele uscate plus 70 de grame din cantitatea totală de cioclată într-un castron și le amestecăm. Le dăm deoparte.

Punem laptele cu zahărul, praful de sare și uleiul și le batem până se topește zahărul.

Adăugăm ingredientele uscate și morcovii și omogenizăm bine. În ultima tranșă adăugăm și oțetul de vin alb și omogenizăm.

Turnăm compoziția în tavă, nivelăm ca să ne iasă uniform, distribuim uniform ciocolata rămasă,?după care o băgăm la cuptor pentru 30-32 de minute.

Scoatem tava de la copt și o lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt. Tăiem rece și servim, spor la treabă și poftă bună!

Tips & tricks
Dimensiune tavă 20/25 cm
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...