Blini cu crema de branza si somon afumat

Blini cu crema de branza si somon afumat

Aperitive 11 iunie 2018
25-30 buc
Porții
30 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
50 m
Gata în
Bucătărie: Ruseasca
Categorie: Aperitive
Grad dificultate: Medium
Blinile sunt tradiționalele “clătite” rusești, făcute cu precădere din faina alba de grâu, foarte rar din altfel de faina, fiind servite cu smanatana dulce, crema de brânza, unt, caviar ori cu alte toppinguri. Francezii au clătite, scoţienii, turte din orz sau ovăz, iar americanii, pancake-uri. Prin urmare, nu e de mirare că şi ruşii au propriul lor fel de clătite: blini, un preparat culinar cu o lungă istorie. Slavii din antichitate foloseau blinica ofrande de mâncare în ritualurile lor păgâne. Pentru ei, blini erau un simbol potrivit al Soarelui auriu, cald şi rotund. După ce năşteau, femeilor li se dădeau blini. Acestea erau servite şi la nunţi şi înmormântări. Astfel, putem spune că blini, făceau parte din viaţa oamenilor de la naştere până la moarte.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Blini cu crema de branza si somon afumat
Ingrediente
  • 3 oua
  • 160 ml lapte
  • 160 g faină
  • 10 g drojdie uscată
  • 75 g unt topit
  • 1 lingurița de zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 2-3 linguri de ulei pentru uns tigaia
  • 200 g brânza tartinabila
  • 200 g somon afumat
  • Câteva fire de mărar pentru decor sau capere.
Step by step method
1
Intr-un vas punem laptele la încălzit, adăugăm zaharul și sarea, le dizolvăm apoi adăugăm drojdia și lăsam sa se hidrateze și o lăsam pana face câteva bule, semn ca drojdia e activa.
2
Adăugăm faina, ouăle și untul la temperatura camerei și omogenizam bine cu ajutorul unui tel. Lăsam la dospit minim jumătate de ora.
3
Încingem o tigaie pe care o ungem cu puțin ulei și turnam aluatul in forme cilindrice de dimensiunea dorita. Coacem pe o parte și pe cealaltă pana sunt rumeni și tot așa pana terminăm aluatul. Mare atentie, nu încercați sa turnați aluatul pe diametrul dorit, faceți una și vedeți cat se întinde apoi continuați.
4
Acum ca bliniile sunt gata coapte nu ne ramane decat sa le umplem.
5
Turnam crema de brânza intr-un sac cu forma și umplem bliniile, punem somonul fume și mărarul sau caperele.
Spor la treaba și pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Cozonac sărat cu brânză și mărar
Cozonac sărat cu brânză și mărar Cine s-ar fi gândit că faci chifle pentru burger și din aproape aceeași compoziție să faci și un Cozonac sărat cu brânză și mărar...
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval
Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval O rețetă simplă, dar foarte gustoasă de Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval. Acești Cartofi gratinați cu bacon și cașcaval sunt preferații mei, se...
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească
Drob de miel - Rețetă traditională ardelenească Drobul de miel, un preparat specific sărbătorilor Pascale, rețetă pe care mi-o aduc aminte pas cu pas și nu cred să existe alta...