Biscuiți rapizi cu ovăz, ciocolată și vișine

Biscuiți rapizi cu ovăz, ciocolată și vișine

Desert 26 octombrie 2018
10 m
Timp preparare
15 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Ușor

Biscuiți rapizi cu ovăz, ciocolată și vișine

Cu siguranță sunt mult mai buni și mai sănătoși acești Biscuiți cu ovăz ciocolată și vișine fată de orice altceva ce găsiți prin magazine.  În ultima perioadă mai toți suntem pe fugă, mereu ocupați rămânandu-ne foarte puțin timp pentru noi. Din păcate jobul, traficul, evenimentele neplanificate ne mănâncă cea mai bună parte a timpului, motiv pentru care trebuie să ne adaptăm și activitățile casnice, să reducem timpii de gătit, curățenie, etc. Așadar au apărut și o mulțime de rețete rapide, din numai 2-3 ingrediente, gata în maximum jumătate de oră. Acești biscuiți rapizi cu ovăz, ciocolată și vișine și-au făcut loc în viața mea tocmai din considerentele enumerate mai sus. De fapt baza e aceeași, adică bananele și fulgii de ovăz, restul ingredientelor schimbându-se odată cu poftele mele. Îi putem face cu merisoare, stafide, nuci, migdale, cu ce ai la îndemână sau cu ce îți poftește inima. Pe lângă faptul că se fac rapid, sunt și sănătoși, pentru că nu conțin zaharuri adăugate. Hai să vedem despre ce este vorba! Alte rețete de Cookies: Cookies cu merisoare ciocolata și stafide  Biscuiți cu cacao, făcuți in casa (chocolate crinkles) 

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Biscuiți cu ovăz ciocolată și vișine?

Ingrediente:
  • 2 banane mari bine coapte
  • 200 g fulgi de ovăz
  • 150 g fulgi de ciocolată
  • 70 g vișine din dulceață fără lichid
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • Un praf de sare
Mod de preparare: Cu ajutorul unui tel vom zdrobi bananele până obținem un piure. Adăugăm fulgii de ovăz și fulgii de ciocolată Vișinele, Iar la final, sarea și scorțișoara. Împărțim compoziția în 20 de porții, facem biluțe pe carenele punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aici este cea mai grea parte pentru că nu prea se lipesc, dar nu este nici o problemă, se pot aranja în tavă după aplatizare. Cu dosul unei linguri le aplatizăm ușor și le dăm formă rotundă. Însă nu este nici un fel de problemă, dacă nu ies prefecți, sunt de casă și asta este cel mai important, că vedem ce punem în compoziția lor. Și le coacem 13-15 minute la 170 de grade. Simplu, gustos și sănătos! Spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...