Biscuiți crăpați cu ciocolată de post

Biscuiți crăpați cu ciocolată de post

Desert 18 decembrie 2020
12 buc
Porții
15 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Biscuiți crăpați cu ciocolată de post

Biscuiți crăpați cu ciocolată de post, ciocolatoși la interior și crocanți la exterior.

Cei mai buni biscuiți cu ciocolată de post, făcuți in casa, ciocolatoși și moi de ți se topesc in gura. Eu ii fac mai mereu și mai ales atunci când am chef sa mănânc ceva dulce. Rețeta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 20 de bucăți mai mici sau 12 mai mărișori, îndeajuns pentru două persoane, mă rog...aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))

Rețeta de biscuiti crăpați cu ciocolata de post este destul de simplă și ușor de făcut, mai ales că sunt de post, iar ca substitut al ouălor, laptelui și al untului am folosit ingrediente 100% de origine vegetală și dacă i-as pune între cei cu unt, nici nu ți-ai da seama. Ciocolatoși la interior și crocanți la exterior, au devenit desertul numărul unu, în topul preferințelor de desert de post.

Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor, dar și pentru modul de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

B1FF6E57-573C-42E6-85A1-899F31FEB019.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac cei mai buni biscuiți crăpați cu ciocolată de post, făcuți in casă (chocolate crinkles)

Ingrediente biscuiți crăpați cu ciocolată de post:

  • 120 g ciocolată de post cu 70% cacao
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 140 g zahăr tos
  • 80 ml apă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 130 g făină albă
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt
  • Un praf de sare

Mod de preparare pentru biscuiții crăpați cu ciocolată de post: 

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tavi cu hârtie de copt.

Într-un castron punem făina, cacaua, praful de copt și le cernem.

Punem ciocolata cu uleiul într-un bol pe bain marin și o topim. Lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Într-un ibric punem apa cu zahărul, extractul de vanilie și punem pe foc mic, atât cât să se topească zahărul. Dăm deoparte să se răcească.

Punem siropul de zahăr peste compoziția de ciocolată și omogenizăm.

Încorporăm ingredientele uscate în compoziția de ciocolată și amestecăm până se omogenizează complet.

Pentru formarea chestor biscuiți avem 2 variante:

Cu ajutorul unui clește de înghețată împărțim vizual compozitia în 12 părți egale, cât timp este moale compoziția, însă nu vor ieși la fel de uniformi și le punem pe tăvi sau lăsăm să se răcească complet și împărțim în 12 părți egale, formăm biluțe și le punem pe tăvi.

În ambele variante coacem câte 9-10 minute, diferența fiind doar de aspect, cele care le-am luat cu cleștele de înghețată vor fi mai place, iar cele formate cu mâna mai rotunjoare.

Lăsăm să se răcească pe tăvile în care s-au copt, apoi sunt gata de servit.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...