Biscuiți Cookies umpluți cu Nutella

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Biscuiți Cookies umpluți cu Nutella

Cu siguranță să faci biscuiți Cookies umpluți cu Nutella, poate fi considerată o joaca de copii. Zilele trecute unul din copiii care îmi vin la curs mi-a zis că ar mânca niște biscuiți din aia care curge ciocolata ca o luat mama lui acasă din magazin și că ar vrea să-l învăț.

Ce poate fii atât de greu să ai baza aluatului de biscuiți Cookies, iar mai apoi să o adaptezi necesităților tale?! M-am apucat de treabă, am făcut aluatul în care am mai adăugat câțiva fulgi de ciocolată, iar Nutella am turnat-o pe o folie de prospețime și am băgat-o la congelator, iar de aici nu mi-a rămas decât să-i formez și să îi coc.

Se fac atât de ușor și cu ingrediente comune și la îndemâna oricui, iar pentru realizarea lor este suficient să-ți dorești să-i pregătești și nu ar trebui să-ți ia mai mult de jumătate de oră cu tot cu copt.

Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare.

Alte rețete de biscuiți/fursecuri și multe alte dulciuri minunate, de dulce sau de post găsiți în secțiunea desert, click aici sau pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci Biscuiți Cookies umpluți cu Nutella?

Ingrediente:

  • 115 g unt
  • 100 g zahăr tos
  • 1 ou mare
  • 250 g făină
  • 5 g praf de copt
  • Un praf de sare
  • 30 g fulgi de ciocolată neagră
  • 150 g Nutella

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă, pe o farfurie tapetată cu folie alimentară, turnăm  crema de ciocolată în cercuri cu diametrul unui ban de 50 de bani.

Punem făina cu praful de copt într-un castron și le amestecăm.

Punem untul cu zahărul, praful de sare într-un castron și mixăm până se deschide la culoare.

Încorporăm oul și batem în continuare până se omogenizează.

Adăugăm făina, fulgii de ciocolată și cu ajutorul unei spatule de Silicon amestecăm până obținem un aluat omogen și care se desprinde de spatulă și pereții vasului.

Formăm un baton și punem aluatul într-o folie de prospețime și îl lăsăm la frigider pentru jumătate de oră.

Împărțim aluatul în 12 părți egale.

Presăm ușor aluatul în podul palmei, adăugăm câte un “bănuț” de Nutella și formăm biscuiții.

Îi punem distanțați la minim 2 centimetrii pe tavă și coacem 10 minute.

Scoatem tava din cuptor și îi lăsăm să se tempereze după care îi transferăm pe un grătar să se răcească.

Simplu, rapid și bun! Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password