Biscuiți Alfajores, fragezi umpluți cu dulceață de lapte glazurați cu ciocolată și fistic

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -40 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Biscuiți Alfajores, fragezi umpluți cu dulceață de lapte glazurați cu ciocolată și fistic

Acesti Biscuiți Alfajores, fragezi umpluți cu dulceață de lapte glazurați cu ciocolată și fistic sunt un desert spectaculos care trebuie încercat macar o dată în viață!

Alfajores – Fursecurile care efectiv se topesc in gură, practic sunt doua fursecuri între care se pune dulceata de lapte și rulate în fulgi de cocos.

Ca istoric se spune ca ele provin din sudul Americii, însă se regăsesc și în alte țări, atât în America cât și in Europa.

Aceste fursecuri, biscuiți îi găsim sub diferite forme si denumiri, atât în Franța, Germania, Italia, America și Argentina. În Argentina se numesc alfajores.

Cu siguranță dacă vrei să mănânci, nu sta pe gânduri, pentru ca sunt sunt extraordinari de buni. Îi găsești aproape oriunde și în diferite forme, însă pe cei mai buni ii vei găsi în Argentina. Că le vei găsi la colț de stradă, sau la stațiile de metrou, alături de o cafea bună, îi vei găsi și în restaurantele de top. De ce sunt atât de populari?! Pentru că sunt foarte gustoși iar argentinienii sunt foarte nostalgici.

Așadar cu o lungă și vastă experiență în  prepararea lor este datată undeva prin 1850, iar astăzi au ajuns sa facă peste 50 de tipuri de alfajores.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac Biscuiți Alfajores, fragezi umpluți cu dulceață de lapte glazurați cu ciocolată și fistic

 

Ingrediente:

  • 200 g făină albă
  • 300 g amidon alimentar
  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr tos
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 10 g praf de copt
  • Extract de vanilie 1 linguriță sau esența de vanilie 3 lingurițe
  • Cuvertură de ciocolată/ ciocolată menaj  450 g
  • Dulceața de lapte 800 g
  • Opțional coaja de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare pas cu pas

Dacă vrei să faci dulceața de lapte acasă, ai aici rețeta detaliată pas cu pas, însă necesită ceva timp su răbdare sau poți alege o cale n-ai ușoară și mai rapidă, prin a fierbe conserva de lapte ca la rețeta de Chocotorta, detalii aici.

Pentru început punem intr-un castron zaharul, gălbenușurile, extractul de vanilie sau esența de vanilie. Se văd doar 4 gălbenușuri pentru unul s-a spart.

A7D007A0-4300-4F31-911C-745CE0AF0440.jpeg

Cu ajutorul unui mixer de Bucătărie sau cu un tel batem compoziția pana se topește tot zahărul. Putem folosi zahăr pudră, dar măcinat in casa, pentru ca cel din cumpărat indiferent de firmă sau brand, zahărul pudra conține amidon.

După ce am mixat bine compoziția de gălbenușuri și zahărul este complet topit, adăugăm untul și coaja de lămâie, mixam in continuare pana obținem consistența unei creme.

B21AA6C1-CF6C-40F2-9A18-3F348D7330E8.jpeg


Separat într-un alt castron cernem ingredientele uscate și le omogenizam.

AEEF7B87-2374-47FE-BDF8-388157D33E07.jpeg

Adăugăm amestecul de făină și amestecam cu o spatulă până la încorporarea totală a făinii. Fiind un aluat fraged, nu dorim să activăm glutenul din făină.

87A5E5F5-4528-4042-B518-3EFD8B1AA4D7.jpeg

Aluatul trebuie sa fie putin lipicios, dar ușor de manevrat cu spatulă.

Punem aluatul intr-o folie alimentara, învelim bine aluatul și îl dăm pentru minim 1 oră la frigider.

14D8B581-4EE7-4B2D-8943-45D59C98EEB6.jpeg

După ce a trecut timpul de stat la frigider, scoatem aluatul și îl punem pe o blatul de lucru tapetat cu făină și il lăsăm sa se odihnească pentru 10-15 minute și bineînțeles pentru modelarea cu ușurintă. Mare atenție nu punem foarte multă făină pe blatul de lucru, pentru ca vor încorpora prea multă și nu vor mai fi la fel de fragede.

AA34DF2D-B643-415C-9557-4FBF8957A33C.jpeg


Întindem aluatul la 0,4 cm grosime și îl tăiem cu o forma rotundă. Aluatul ce ne rămâne îl facem din nou o bilă si continuăm până se termină aluatul. Mărimea rămâne la alegerea noastră si de aici si numărul de porții. Eu i-am tăiat cu o formă de 5 cm diametru și mi-au ieșit 80 de bucăți.

Formele obținute le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la un centimetru distanțată una față de cealaltă și le coacem aproximativ 10 minute la 180 de grade, până devin aurii pe fund. Mare atenție se coc foarte repede, existând riscul să se rumenească prea tare.

 

După ce s-au copt le lăsam sa se răcească, apoi umplem jumătate din biscuiții obținuți cu dulceața de lapte. Îi punem la rece pentru o jumătate de oră.

Topim ciocolata pe bain marie și scăldăm fiecare biscuite și îl acoperim cu ciocolată după care cu ajutorul unei furculițe cu două coarne pentru friptură, ștergem excesul de ciocolată de pe fundul lor și îi scoatem afară pe o hârtie de copt. Presărăm fisticul deasupra.

 

Îi aranjăm frumos pe un platou și servim alături de un ceai sau ca atare la desert. Cu siguranță oaspeții dumneavoastră vor fii încantați!

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password