Bezele simple de casă

Bezele simple de casă

Desert 08 noiembrie 2022
35-40 buc
Porții
20 m
Timp preparare
120 m
Timp gătire
140 m
Gata în
Bucătărie: Românească
Masă a zilei: -
Grad dificultate: Ușor

Bezele simple de casă 


Fără doar și poate aș putea spune că e desertul cu multe amintiri din copilărie. Timp de 8 ani cât am făcut școala generală tanti Lenuța era zilnic cu bezele de vânzare în fața școlii, așa că vă pot spune că am mâncat până la refuz.

Crocante și ușor de pregătit, pot fi consumate si cu o cremă de ciocolată ori ca decor pentru torturi si prăjituri. Din doar 5 ingrediente simple și ieftine cu un proces tehnologic simplu si la îndemâna tuturor le puteți face si dumneavoastră acasă. Tot ceea ce trebuie e să respectați cu sfințenie pașii si să vă înarmați cu răbdare pentru că ai de stat aproximativ 2 ore la cuptor plus timpul de răcire.

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Bezele simple de casă
Ingrediente
Ingrediente
  • 200 g zahăr tos
  • 200 g albuș de ou
  • Un praf de sare
  • 160 g zahăr pudră
  • 40 g amidon de porumb
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 80 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tavi de cuptor cu hârtie de copt.
Cernem zahărul pudră împreună cu amidonul într-un castron și dăm deoparte.
2
Într-un castron bine spălat și degresat punem albușurile împreună cu sarea și mixăm până se formează o spumă lejeră asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până se topește complet zahărul iar spuma este lucioasă și fermă.
3
Încorporăm treptat amestecul de zaharul pudră cu amidonul amestecând ușor și cu mișcări largi de sus în jos.
4
Putem să le colorăm folosind coloranți alimentari sub formă de gel. Eu am împărțit compoziția în 3 părți. Una am lăsat-o așa, iar celelalte 2 le-am colorat cu roșu și portocaliu.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm aveline sub diferite forme si dimensiuni în tăvile tapetate cu hârtie de copt.
5
Dăm la cuptor si coacem pentru 120-130 de minute. Le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt după care le putem consuma.
6
Spor la treabă și să vă fie de folos!!!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...