Bețivane, bombe, biluțe, bomboane cu biscuiți, nucă și nucă de cocos

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -60 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Bețivane, bombe, biluțe, bomboane cu biscuiți, nucă și nucă de cocos

 

V-au rămas capete de prăjituri, margini sau efectiv prăjituri pe care nimeni nu se încumetă să le mai servească, nici o problemă, le puteti combina cu biscuiți, fructe uscate și semințe și veți face bețivane, bombe, biluțe, bomboane cu biscuiți, nucă și nucă de cocos. Puteți folosi doar biscuiți la care să adăugați orice doriți și ce aveți prin cămară, tot ceea ce aveți nevoie este imaginația. 

Au ieșit niște minunății care nu au apucat a doua zi și cu ocazia asta am făcut și puțină ordine prin cămară, am pus tot ce aveam început de la fructe uscate până la bomboanele de pom cu jeleu sau cocos.

Majoritatea cofetăriilor care au prin vitrine aceste bomboane de biscuiți, chiar și unele prăjituri conțin aceste “resturi” de prăjituri, să nu vă gândiți că cineva le aruncă sau neaparat sunt făcute din ingredinete speciale.

Așadar data viitoare când vă gândiți să aruncați prăjiturile sau capetele, puteți face un alt desert drăguț care ne și aduce aminte de copilărie. 

Cum se fac bețivanele, biluțele, Bombele sau bomboanele cu biscuiți, nucă și nucă de cocos?

Ingredientele sunt relative și eu vă las lista cu ceea ce am pus eu în ele. Însă le puteți adapta cu ceea ce găsiți prin casă.

  • 400 g capete prăjituri și biscuiți simpli sau puteți folosi doar biscuiți
  • 150 g biscuiți simpli
  • 100 g bomboane de pom cu jeleu sau rahat
  • 100 g semințe (fistic, nucă, alune de pădure) 
  • 120 g fructe uscate, eu am pus merișoare
  • 2 linguri cacao
  • 300 ml smântână pentru frișcă, cu plus sau minus in funcție de ce folosiți, capete de prăjituri sau biscuiți
  • 150 g ciocolată
  • 100 g vișine din vișinată 
  • 50 ml rom (nu esența, dar puteți folosi cognac, whisky, dacă nu folosiți vișine)
  • Nucă măcinată și cocos pentru tăvălit 

Mod de preparare: 

Punem la încălzit smântâna în care adăugăm ciocolata și le omogenizăm. Dăm deoparte la temperat, nu trebuie să fie fierbinte. 

Semințele le tocăm grosier. Bomboanele de pom le-am tăiat cubulețe, dacă folosiți fructe deshitratate mai mari le tocați grosier, biscuiții ii sfărâmați.

Într-un vas încăpător vom pune toate ingredientele uscate peste care vom turna amestecul de smântână cu ciocolată. Putem lăsa vișinele deoparte si să le punem în biluțe, însă necesită ceva mai multă muncă, eu le-am pus în compoziție pentru a scurta timpul de preparare. Alcoolul este opțional în cazul în care folosim vișinele.

Omogenizăm până obținem o compoziție marmorată. Nu trebui să le facem pastă, ele vor arăta mai bine dacă sunt marmorate. 

Formăm biluțe pe care le vom tăvăli prin nucă și nucă de cocos și sunt gata de servit. 

Mie aceste minunății îmi aduc aminte de vremea copilăriei când eram în practica de vară, nu exista nuntă sau botez care să nu aibă acest desert. Și dacă stau bine și mă uit la ele, nu numai că arată tare bine, dar sunt și gustoase, nu-i așa?!

Simplu, nu-i așa?! Și foarte economic, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună! 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password