Batoane de avocado cu banane, cocos și mentă

Batoane de avocado cu banane, cocos și mentă

Desert 24 ianuarie 2020
12 buc
Porții
10 m
Timp preparare
10 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Batoane de avocado cu banane, cocos și mentă

Batoane de avocado cu banane, cocos și mentă, un desert surprinzător de bun, fără zahăr, fără coacere si potrivit pentru vegetarieni, zilele de post sau pentru cei care vor să-și păstreze silueta 😍😍😍

Îmi cam place să experimentez și niciodată nu mă gândeam că avocado poate fi folosit și sub această formă, adică într-un desert minunat, sănătos și gustos in același timp. Ca să nu mai spun ca sunt gata de pregătit în 10 minute :)

Rețeta am luat-o de aici, iar pentru că eu nu sunt sănătos, dacă nu îmi las amprenta asupra preparatului pe care îl fac, deși am o rețetă exactă, am făcut ușoare modificări, însă rezultatul pot spune că a ieșit perfect pe placul meu.

Cei care vor să mănânce sănătos și le plac dulciurile, pot spune că aceste batoane pot intra fără probleme în lista deserturilor agreate de ei. Deasemeni este și un desert 100% vegan și poate fi consumat și în zilele de post.

Sunt încrezător că îl veți iubi, înainte de a-l gusta! Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Batoane de avocado cu banane, cocos și mentă

Ingrediente:

  • 2 avocado bine coapte
  • 1 banană coaptă bine
  • 170 ml ulei de cocos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1-2 frunze de mentă
  • 60 g miere
  • 1 praf de sare de Himalaya
  • 30 g ciocolată neagră cu 85% cacao fără lapte
  • Cacao pentru pudrat

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător vom pune miezul de la avocado, banana decojită, praful de sare, mierea, extractul de vanilie, uleiul de cocos topit și menta.

Cu ajutorul unui blender vertical de bucătărie mixăm bine până obținem o pastă cremoasă și omogenă.

Dăm ciocolata pe răzătoarea cu ochiuri mari și o adăugăm în compoziția de avocado. O încorporăm cu ajutorul unei spatule de silicon.

 

Turnăm compoziția într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunea de 15/20 cm.

 

Pudrăm cacao deasupra și o băgăm la frigider pentru minim 2 ore. Scoatem afară din tavă cu tot cu hârtie și tăiem cu un cuțit foarte subțire și bine ascuțit batoanele. Așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană
Tortul lui Deian Tort cu cremă de vanilie, multe fructe și bezea italiană   Suculent, aromat și cremos  de se topește în gură, acestea sunt primele cuvinte care îmi vin...
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie
Cel mai bun și mai fin chec cu lămâie Aromat, fraged și gust ușor dulce acrișor de nu te mai poți opri din mâncat. Este de-a dreptul cel mai bun...
Cheesecake cu mandarine și afine
Cheesecake cu mandarine și afine   Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.  Este atât de răcoritor și...