Batoane cu vișine și cu caju în ciocolată - Fără zahăr

Batoane cu vișine și cu caju în ciocolată - Fără zahăr

Desert 09 februarie 2020
15 buc
Porții
20 m
Timp preparare
5 m
Timp gătire
25 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Categorie: Desert
Grad dificultate: Ușor

Batoane cu vișine și cu caju în ciocolată - Fără zahăr

 

Tot mai mulți cititori ai blogului meu, de fost cititoare mi-au cerut în ultima vreme să fac deserturi fără zahăr, așa că m-am pus pe treabă și azi aduc în atenția dumneavoastră minunatele batoane cu vișine și caju în ciocolată fără zahăr doar cu puțină miere.

Sunt foarte ușor de făcut, cu ingrediente pe care mai nou le găsești în orice supermarket și destul de accesibile.

Sunt destul de consistente și hrănitoare, încât după o singură bucată ești deja sătul deși papilele gustative spun altceva 😂😂😂

Umplutură cremoasă de caju cu bucăți de vișine totul îmbrăcat în ciocolată neagră, ușor dulci sunt deliciul cu care încep să mă obișnuiesc și să scot treptat zahărul din alimentație.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare, iar familia și musafirii cu siguranță vor fi cuceriți de acest minunat desert!

Cum se fac batoanele cu vișine și caju în ciocolată, fără zahăr adăugat:

Ingrediente:

  • 250 g caju crud
  • 180 g vișine fără sâmburi proaspete sau congelate, dar la fel de bine merge cu afine, coacăze, zmeură, etc
  • 30 g miere
  • 50 g ulei de cocos
  • 200-250 g ciocolată neagră cu minim 70% cacao

Mod de preparare:

Punem o oală cu 1 l de apă la fiert, iar când dă în clocot turnăm caju-ul și-l lăsăm preț de 2 ore la hidratat.

Strecurăm bine caju-ul.

Adăugăm într-un robot de Bucătărie alături de miere, uleiul de cocos și zeama de la vișine. Eu am folosit congelate și așa au lăsat zeamă fructele. Dacă folosiți proaspete turnați mierea peste fructe și amestecați de câteva ori, apoi lăsați deoparte, veți obține și în acest mod sucul de la fructe.

Mixăm bine până obținem o pastă cremoasă și omogenă.

Răsturnăm compoziția într-un castron și adăugăm fructele tocate grosier. Amestecăm bine.

Distribuim compoziția în mod egal în 15 forme de brioșe și le băgăm la congelator pentru o oră.

Cu 10 minute înainte de a le scoatem de la congelator topim ciocolata pe bain marie.

Cu ajutorul unei furculițe cu 2 coarne sau a unei spatule scăldăm fiecare bucată de baton și o acoperim cu ciocolată.

Punem batoane obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm câteva minute după care pot fi consumate.

Simplu, rapid și sănătos, așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Fursecuri fragede cu marțipan
Fursecuri fragede cu marțipan De departe unii din cei mai buni biscuiți pe care i-am făcut în ultima vreme, aromați și fragezi de se topesc în gură cu multe migdale...
Prăjitură ungurească cu mac
Prăjitură ungurească cu mac Simplă, dar gustoasă și ușor de preparat, mai ales pentru iubitorii de mac ca mine. Foi fragede cu unt și untură cu umplutură generoasă de mac...
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...