Baghete crocante cu telemea și semințe

Baghete crocante cu telemea și semințe

Pâine și patiserie 10 octombrie 2019
20 buc
Porții
10 m
Timp preparare
20 m
Timp gătire
30 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Baghete crocante cu telemea și semințe

Zilele trecute, îmi bate curierul la ușă...surpriză, cei de la Dr Oetker s-au gândit să îmi îndulcească ziua și mi-au trimis un kit cu noile mixuri de bază și niște accesorii super mișto pentru bucătărie, așa că m-am pus pe treabă și am conceput câteva rețete pentru dumneavoastră, astăzi am pregătit niște baghete crocante cu telemea și semințe. Ingredientele pentru rețetă au venit frumos ambalate într-o pungă de hârtie care este concepută special pentru a păstra prospețimea, dar și cu câteva sugestii de preparare.

Eu am ales să merg pe ideile mele, însă dumneavoastră le puteți pune în aplicare după preferințe, gust și imaginație.

Rămâneți alături urmează lista cu ingrediente și modul de preparare.

Cum se fac baghetele crocante cu telemea și semințe

Ingrediente:

  • 1 pachet mix pentru sărățele sau covrigei Dr Oetker
  • 150 g telemea grasă razuită pe răzătoarea cu ochiuri mici
  • 100 g de smântână dulce cu minim 32% grăsime
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 50 g mix semințe
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem într-un castron încăpător conținutul unui plic de mix pentru sărățele sau covrigei, 120 g din cantitatea totală de telemea, untul, smântâna și un gălbenuș. Frământăm până obținem un aluat elastic și omogen.

Pe un plan de lucru presărat cu făină intindem aluatul cu o dimensiune de 60/40 cm, ungem cu ou, presarăm telemeaua rămasă și cu ajutorul unui pinten tăiem aluatul pe lățime astfel încât să obținem 20 de fâșii.

Presarăm semințele și aducem fiecare fâșie spre baza de jos a aluatului întorcând prin răsucire aluatul astfel încât să vină peste tot cu partea cu semințe și telemea, exact ca in poză.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem baghetele răsucind de 2-3 ori fiecare fâșie, o ungem cu ou și le dăm la cuptor 18-20 de minute sau până se rumenesc ușor.

Le lăsăm să se răcească, asta în caz că apucă, și spun asta pentru că la noi au fost devorate aproape instant, bine că am reușit să le fac pozele. 😂 Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.  Pâinea de casă nu se compară...
Sărățele fragede cu telemea și semințe
Sărățele fragede cu telemea și semințe  Sărățele fragede cu telemea și semințe, atât de bune și fragede încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...
Aluat fraged cu untură
Aluat fraged cu untură Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o...