Aripioare si copanele de pui cu lamaie, usturoi si cartofi dulci copti cu rozmarin

Aripioare si copanele de pui cu lamaie, usturoi si cartofi dulci copti cu rozmarin

Rețete Cu Carne 10 mai 2018
20 m
Timp preparare
50 m
Timp gătire
70 m
Gata în
Bucătărie: Greceasca
Grad dificultate: Ușor
Cine nu iubeste copanelele si aripioarele de pui?! Usor crocante in exterior si moi in interior, lipicioase si de o savoare remarcabila alaturi de usturoi si lamaie. Aceasta reteta este una din preferatele mele in ceea ce priveste copanele si aripioarele, ele fiind cu piele , se vor carameliza iar lamaia nu va face decat sa contrabalanseze gustul divin, usor racoritor si sa nu mai spun de aspectul exterior de o culoare rumenie! Iar alaturi de un cartof dulce copt cu usturoi si rozmarin, se vor imbina perfect atat in decor cat si in gust. Fiind o reteta usoara, cu ingrediente la indemana oricui, sunt convins ca oricine va reusi sa duca reteta la bun sfarsit fara a intampina nici un fel de problema, mai ales ca este descrisa pas cu pas. Asadar sa ne apucam de treaba! :)
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Aripioare si copanele de pui cu lamaie, usturoi si cartofi dulci copti cu rozmarin
Ingrediente
Pentru aripioare si copanele
  • Copanele 500 g
  • Aripioare 500g
  • Usturoi 30 g
  • Lamaie 200 g
  • Patrunjel 1 legatura
  • Fulgi de chilli 1 lingura
  • Uei de floarea soarelui 2-3 linguri
  • Sare dupa gust
Pentru cartofii dulci copti
  • Cartofi dulci 1,4 kg sau 4 bucati
  • Usturoi 20 g
  • Ceapa rosie 2 buc
  • Rozmarin 1 fir
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • Sare dupa gust
Step by step method
1
Curatam ceapa si o taiem sferturi. Spalam bine cartofii dulci, astfel incat sa nu ramana pamant, ii taiem in doua, ii stergem bine cu un prosop de bucatarie, sa ramana cat mai uscati. Ii condimetam cu sare, punem usturoiul cu tot cu coaja, ceapa si rozmarinul, apoi ii bagam intr-o tava la cuptor, aproximativ 40 de minute pana capata o culoare rumenie si bineinteles sa fie si copti.
2
In timp ce cartofii sunt la cuptor, spalam aripioarele si copanelele, le stergem cu un servet de bucatarie, radem coaja de la lamaie pe razatoarea mica, stoarcem lamaia si taiem patrunjelul marunt. Punem pulpele intr-un castron, adaugam coaja si zeama de lamaie, fulgii de chilli, sarea, uleiul si patrunjelul.
3
Le amestecam bine, dupa cum se vede in fotografie si apoi le punem intr-o tava la cuptor pentru 45-50 de minute., la 180 de grade, intorcandu-le dupa jumatate din timp, astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.
4
Montam pe farfurie dupa plac, eu am pus o aripioara si o copanea.
Va doresc spor la lucru si pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Friptură de curcan cu gutui la tavă
Friptură de curcan cu gutui la tavă De departe una din cele mai bune și mai gustoase fripturi de sezon aș putea spune. Gust Sărat, dulce, acrișor o combinație excelentă!...
Sărmăluța Uriașă
Sărmăluța Uriașă Pentru că planul de acasă nu se prea potrivește cu cel din târg înloc de câteva sarmale am făcut sărmăluța Uriașă. Nici nu apuc să spun tot cuvântul...
Pui umplut cu clătite a la Joana
Pui umplut cu clătite a la Joana Acest pui umplut cu clătite a la Joana își merită absolut tot efortul! Pe lângă că este foarte spectaculos, este și extrem de...