Aripi de pui crocante cu salată de primăvara

Aripi de pui crocante cu salată de primăvara

Cină 10 mai 2018
6
Porții
20 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
100 m
Gata în
Bucătărie: Americana
Categorie: Cină
Grad dificultate: Ușor
Cine nu iubește aripile de pui crocante?! Dar stim cu toții ca sunt pline de uleiul in câteva fost prăjite, ca sunt nesănătoase și bineînțeles cu un aport de grăsimi foarte ridicat. După mai multe încercări de a face aripioare crocante fara a le praji in baie de ulei și totodata fără a aduce un surplus de grăsimi și de calorii, pentru a rămâne moi la interior și crocante la exterior, am ajuns la aceasta reteta simpla care se face atât de ușor, este foarte gustoasa! Am asociat-o cu o salata de primăvara și nu cred sa fie alta reteta mai simpla și mai eficientă pentru a păstra gustul aripioarelor crocante.
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Cum să faci Aripi de pui crocante cu salată de primăvara
Ingrediente
Pentru aripioare
  • Aripi de pui 1,2 kg
  • Usturoi 20 g
  • Făina albă 3 linguri
  • Boia 1 lingurița
  • Fulgi de chilli 1 lingurița
  • Piper 1 lingurița
  • Unt 40 g
  • Sare după gust
Pentru salata
  • Roșii 400 g
  • Salata verde 100 g
  • Ridichi 100 g
  • Dovlecel 100 g
  • Ceapa verde 2 fire
  • Ulei de măsline 40 ml
  • Muștar 40g
  • Miere 20 g
  • Zeama de la o jumătate de lamaie
  • Sare și piper după gust
Pas cu pas
1
Aripile se curată de eventualele pene, se inlatura ultima parte cea mică apoi de taie in doua, se spală și se scurg de apa.
Pe un șervet de hârtie se întind aripile și se tapează foarte bine, astfel încât sa le uscam cât se poate de bine.
2
Usturoiul se curată și se toacă mărunt sau se poate trece printr-o presa de usturoi, astfel încât sa fie cât mai mărunt.
Punem aripile intr-un castron, le condimentam cu sare și usturoi și le lăsam 10 minute.
3
Separat intr-un alt castron punem faina, boiaua, fulgii de chilii, piperul si putina sare. Amestecam bine toate Ingredientele uscate, astfel încât sa se omogenize.
4
Trecem fiecare bucata prin amestecul de faina sau pur și simplu le punem in amestec incat se se prindă pe toate părțile.
5
Încălzim o tigaie in care punem untul și adăugăm aripile astfel încât sa aibe loc fiecare aripioară pe fundul tigăii, dacă nu avem tigaie așa de mare le împărțim in doua, trei părți.
6
Le lăsam pana devin aurii pe fiecare parte
7
După ce am făcut aripile la tigaie le punem pe o tava cu hârtie de copt, la dam la cuptor 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.
8
Dupa ce le-am scos din cuptor cat inca sunt fierbinti le punem pe un gratar sau pe un servet de bucatarie pentru a se scurge grasimea.
9
Intr-un castron taiem rosiile, dovleceii, ridichile, ceapa verde si salata.
Separat amestecam uleiul de masline cu mustarul, mierea, zeama de lamaie, sare si piper si facem dressingul, care il punem peste salata. dressingul se poate face direct intr-un borcan cu capac, fiind suficient sa agitam bine.
10
Montam pe farfurie si nu ne ramane decat sa le servim. Pofta buna!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor
File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor Cea mai simplă și mai rapidă rețetă, File de cod negru în crustă de verdețuri la cuptor. Un preparat foarte...
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon
Tochitură de pui cu ciuperci și bacon Poate sună prea diferit, dar aceasta tochitură de pui cu ciuperci și bacon este de-a dreptul o mâncare spectaculoasă, atât din punct de...
Drob de spanac cu năut și mozzarela
Drob de spanac cu năut și mozzarela Eu acest drob de spanac cu năut și mozzarela, mai degrabă l-as denumi chec. Poate pentru simplul fapt că l-am copt într-o tavă...